Adana’da Yüreğir Belediyesi’nin öncülüğünde Milli Mücadele’nin 100. yılında uyuşturucu ile mücadele için bir dizi etkinlik düzenlendi. Ünlü isimlerinde katıldığı etkinliklerde Adanalı madde bağımlılığına hayır dedi.
Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde Türkiye genelinde pilot olarak belirlenen 5 ilçe arasında yer alan Yüreğir Belediyesi Adana’da bir dizi etkinlik düzenledi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ev sahipliğinde Sular meydanında ‘Sessiz Yürüyüş’ ile başlayan etkinliğe Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Sinema Sanatçısı Hülya Koçyiğit, Akademisyenler Sevil Atasoy ve Mansur Beyazyürek, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve diğer davetliler katıldı. Sular meydanından Atatürk Parkı’na kadar yürüyen topluluk daha sonra burada bir basın açıklaması yaptı.
ÇALIŞTAYDA 50 AKİL GENÇ SEÇİLDİ
Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise Adana Sheraton Hotel’de ‘Yüreğir’de Uyuşturucu İle Mücadele Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştayda Gençlik Proje ve Strateji Derneği ile birlikte hazırlanan ‘Kendini Kurtaran Kaptan’ projesi kapsamında ‘Tek Sefer, Ölüme Yeter’ sloganıyla ‘Gençleri ancak gençler anlar’, ‘En iyi sırdaş, arkadaştır’ fikrinden yola çıkılarak uyuşturucu ile mücadele edecek ‘50 Akil Genç’ seçildi. Çalıştayın sonunda Başkan Çelikcan katkılarından dolayı protokole plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.
BAŞKAN ÇELİKCAN’DAN TEŞEKKÜR
Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı çalıştayda konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan günümüzün en önemli sorunlarından birin de madde bağımlılığı olduğunu belirtti. Milli Mücadele’nin 100. Yılında Çanakkale ruhu ile uyuşturucu ile mücadele başlattıklarını dile getiren Başkan Çelikcan, “Hedefimiz, Yüreğir’deki bütün okullarda Akil Gençler gruplarını oluşturarak yaygınlaştırmak” dedi. Herkesi madde bağımlılığıyla ‘Milli Mücadele’ye katılmaya davet eden Başkan Çelikcan projeye destek veren siyaset, spor, sanat dünyası başta olmak üzere bütün Adanalılara teşekkür etti.