Samsun Haber - Tıbbi aletler üretiminde öne çıkan Samsun, Sağlık Endüstrisi Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. Zirve, çok sayıda firmanın katılımıyla Samsun'da başladı.

VALİ KAYMAK VE BAŞKAN YILMAZ
Sheraton Otel'de gerçekleştirilen Sağlık Endüstrisi Zirvesi'nin açılışı Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Kaymak ve Başkan Yılmaz, sektör temsilcileriyle bir araya geldi ve zirve için oluşturulan stantları gezerek tıbbi ürünleri inceledi. 

TÜRK TİPİ SANAYİLEŞME MODELİ
Samsun MEDİKÜM Başkanı Ahmet Aydemir, yaptığı açıklamada, tıbbi cihaz sektöründe milli ve yerli üretimi arttırmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Amacımız güdümlü üretim yapmak. Güdümlü üretim ile tıbbi cihaz tedarik maliyetleri azalacak, pazar istikrarsızlığı ortadan kalkacak, ihracat artacak, ihtalat azalacak, cari açık büyük ölçüde azalacaktır. Artık Türk tipi sanayileşme modelini olgunlaştırıp uygulama zamanı gelmiştir. Sömürü sisteminin değişmesi lazım. Sektör desteklenince istihdam oranı da artacak ve suç oranları düşecektir" dedi

Haber: Ali BİROL - Merve İLHAN

Ayrıntılar gelecek...