Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, 23 Şubat Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluş günü kutlama programıyla ilgili bir açıklama yaptı.
Köksoy, “İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun "94. Yıl Yönümü" olan bu anlamlı günde, Aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, kahraman gazilerimize hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.
Ülkemizin zor günler yaşadığı, işgallere maruz kaldığı tarihte, Ardahan’ımızın da içinde bulunduğu dönemi tüm olumsuz şartlara rağmen, ecdadımızın kahramanlığı ve manevi gücü, düşmanı söküp atarak, huzurlu yaşamamıza vesile olacak bir kahramanlığın eşsiz örneğini de göstermişlerdir. İşgalden özgürlüğe geçen bu anlamlı günü bizlere bırakan ecdadımızı saygı şükran ve rahmetle yad ediyorum.
Bizlere düşen ise; gerek ekonomi, gerekse sosyal ve kültürel alanda yapacağımız büyük projelerle, İlimizi muhasır medeniyetler seviyesine taşımak olacaktır. Barışın, hoşgörünün, kardeşliğin geliştiği büyüdüğü Ardahan’ı birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. İlimize yapmış olduğumuz çalışmalara yeni projeler ekleyerek, insanları daha mutlu, yaşam kalitesi daha yüksek, havası suyu caddeleri temiz, sorunları azaltılmış yaşanabilirliği artan modern bir kent inşa edeceğiz.
Bu duygu ve temennilerimle, bizlere vatanı; canları pahasına emanet eden büyüklerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu güne kadar hizmet eden emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Hayatta olanlara da saygılarımı sunuyorum diyen, Ardahan Belediye Başkanımız Faruk Köksoy; 23’ Şubat kutlama programında bir ilki de gerçekleştireceklerini söyledi.
Türk hava Kuvvetlerinin ve Ülkemizin göz bebeği ’’SOLOTÜRK’’ ün 23 Şubat günü Ardahan semalarında olacağını, gösterileriyle halkımıza daha farklı bir kutlama programı sunmuş olacaklarını da söyleyen Köksoy, kutlama programında ayrıca ’işgalden kurtuluşa Şehitlerimize’ yapılacak olan saygı yürüyüşüne halkımızın katılmasını arzu ediyorum. Yürüyüş, Millet olarak ortak paydamızda buluşmak, o fotoğraf karelerinin bu günün gençlerine örnek olacaktır. Gelecek nesillerimize ise, bu günün anlamını değerini daha iyi anlatacaktır. Yürüyüşün hemen sonrasında SOLOTÜRK’ ün gösterileri ve kutlama programının tamamını izlemeye tüm halkımız davetlidir.
Ardahanlı tüm hemşerilerimin 23 Şubat kurtuluş gününü kutluyor, Ülkemizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum.” dedi.