Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan “Çanakkale Bir Hilal Uğruna” programı gençlerin yoğun ilgisiyle Kastamonu’da gerçekleştirildi.
Belediye Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Vali Şehmus Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, İl Müftüsü Osman Aydın, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve gençler katıldı.
Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, şair Serdar Tuncer’in şiir dinletileri, Cihan Yıldız’ın Çanakkale türküleri gençlerde Çanakkale ruhunu tekrar canlandırdı. Etkinlik, Çanakkale destanının yaşanmış hikayelerinin anlatılması ile devam etti. Program sonunda savaş esnasında ve gerisinde objektiflere yansıyanlardan derlenen fotoğraf sergisi ve Çanakkale Savaşında kullanılan savaş malzemelerinden örnekler bulunan Çanakkale savaş müzesi, misafirler tarafından beğeniyle gezildi. Çanakkale ile ilgili hikayelerin anlatılması ve çeşitli yazılmış mektupların okunması esnasında salonda, duygulu anlar yaşandı.