Van Büyükşehir Belediyesi’nce açılan 5 yıldızlı otel konforundaki ‘Sürekli eğitim merkezi’, Vanlı 600 öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları ile Van Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu eğitime kazandırılan 12 derslikli ‘Sürekli eğitim merkezi’, özellikle ekonomik anlamda dezavantajlı olan öğrencilere büyük katkı sağlıyor. Tamamen ücretsiz olan ve haftanın 7 günü eğitim veren merkezde, rehberlik, eşit ağırlık, sayısal ve sözel branşlarda alanında uzman öğretmenler görev yapıyor.

Konuya ilişkin bilgi veren Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Hayati Beyde, yakında resmi açılışı yapılacak olan merkezin 2017/2018 eğitim öğretim yılında kentte eğitim kalitesine ciddi anlamda katkı sunacağını söyledi.

“Özel eğitim kurumlarını geride bırakacak”

Eğitim merkezinde daha çok ekonomik anlamda dezavantajlı olan öğrencilere hizmet verildiğini belirten Beyde, “Şu an itibarıyla iki kategoride yaklaşık 600 öğrencimize hizmet vermekteyiz. Eşit ağırlık, sayısal ve sözel alanlarında uzman öğretmen kadromuzla kaliteli bir eğitim ortaya koymaktayız. Merkezimiz çok ciddi bir proje ve ciddi ekonomik külfetlerle hizmete açıldı. Bu anlamda Sayın Valimiz başta olmak üzere milli eğitim müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Burası özel eğitim kurumlarını dahi geride bırakacak konfor ve kaliteye sahiptir” dedi.

Sürekli Eğitim Merkezi’nin 7 gün 24 saat anlayışı ile hizmet verdiğini anlatan Beyde, liselerde mezun olan öğrencilerin diploma ve kimlik fotokopileri ile halk eğitim merkezlerine başvuruda bulunarak kayıt yaptırabildiklerini de sözlerine ekledi.

Tarih öğretmeni Hülya Resul ise gönüllü olarak burada olduğunu ifade ederek, öğretmenlik mesleğinin vicdan meselesi olduğunu ve insanlara faydalı oldukları ölçüde vicdanlarını rahat hissettiklerini ifade etti.

Özel eğitim kurumlarına gitme imkanları olmadığı için burayı tercih ettiklerini anlatan öğrenciler ise kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

2017 mezunlarından olduğunu anlatan eşit ağırlık öğrencisi Gamze Görentaş, “Özel eğitim kurumlarına gitme fırsatım olmadığı için buraya geldim. Düzenli olarak derslerimize çalışıyoruz. Etütler yapıyoruz. Çok memnunuz emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz”

Bu yıl mezun olduğunu anlatan sayısal öğrencisi Furkan Aslan, maddi sıkıntılardan dolayı dershaneye gitme imkanının olmadığını belirterek, “Burasının maddi ve manevi olarak bizlere ciddi katkıları var. Bizlere bu imkanı sağlayan Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkürü de başararak göstereceğiz” diye konuştu.

2016 mezunu olduğunu anlatan sözel öğrencisi Ceylan Aşan da buranın geçen sene gittiği özel eğitim kurumundan daha konforlu olduğunu belirterek, burada tüm derslerini işleyebildiklerini anlattı.

Yapımı tamamlanarak eğitime açılan merkezin kısa bir süre sonra Vali Murat Zorluoğlu tarafından resmi açılışının gerçekleştirileceği bildirildi.