Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - HALKIN Kurtuluş Partisi (HKP), mera, yaylak ve kışlak gibi arazilerin kentsel dönüşüm projelerine dahil edilmesinin önünü açtığını iddia ettiği yönetmeliğin iptali için Danıştay'a verilmek üzere Antalya İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.
HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, il başkanı Mehmet Yılmaz ve bir grup köylüyle birlikte Antalya Adliyesi'ne gelip dava dilekçesini vermeden önce basın açıklaması yaptı. Tacettin Çolak, 30 Ekim 2015 tarihli Resmi Gazete'nin 29517 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle; köylülerin hayvanlarını otlattığı mera, yaylak ve kışlak gibi arazilerin kentsel dönüşüm projelerine dahil edilmesinin önünün açıldığını iddia etti. 20 yıllık ot geliri veren inşaat şirketlerinin buralarda büyük gökdelenler yapabileceğini ileri süren Çolak, “20 yıllık ot bedelini köylülerimiz versin, meralarımızda iş makinelerinin yerine hayvanlarımız dolaşsın. Var mısınız buna? Bu işinize gelmez değil mi? Çünkü sizin için 20 yıllık ot bedelinin bir önemi yok. Siz esas vurgunu o beton yığını gökdelenlerden vuracaksınız değil mi?" dedi.
KÖYLÜLER UYANIK OLMALI
HKP olarak 'halk düşmanı' olarak nitelendirdiği bu politikayı şiddetle protesto ettiklerini söyleyen Çolak, şöyle konuştu:
“Anılan yönetmeliğin iptali için Danıştay'da iptal davası açıyoruz. İptalini istediğimiz yönetmelikle köylülerimizin meraları elinden alınmaya başlanmıştır. Şu anda tüm meraları şirketler tarafından çitle çevrilen ve kullandırılmayan İzmir Torbalı İlçesi Göllüce köylüleri bu duruma karşı örgütlenmiş ve mücadeleye girişmiştir. Sıranın Antalyalı köylü kardeşlerimize de geleceği kesindir. Bu nedenle köylümüzü uyanık olmaya ve haksızlıklar karşısında mücadele etmeye çağırıyoruz."

FOTOĞRAFLI