Acıbadem Adana Hastanesi Sorumlu Eczacısı Özlem Dündar, eczacıların halkın en yakın sağlık danışmanı olduğunu belirterek, hekim onayı olmadan ilaç kullanılmamasını ve kullanmakta olduğunuz ilaçların da mutlaka hekime bildirilmesi gerektiğini söyledi.
Eczacıların halkın en yakın sağlık danışmanı olduğunu söyleyen Özlem Dündar, “14 Mayıs Eczacılar Günü” nedeni ile yaptığı açıklamada, “Önceden başladığınız, kullanmakta olduğunuz veya yakın zamanda biten ilaçlarınızı doktorunuza bildirmeniz çok önemlidir. Özellikle tansiyon, şeker, antidepresan gibi kronik hastalıklarda kullandığınız ilaçlarınızı ve diğer ilaçlarınızı bildirmek, doktorun yeni başlayacağı ilaçları belirlemesinde faydası sağlayacağı gibi tedavinizi tamamen etkileyebilecek olumsuz durumları da ortadan kaldıracaktır. Varsa kullandığınız ilaçları hekiminize bildirerek aynı işlevi gören ilaçların verilmesine engel olabilir, birbirleriyle etkileşime giren ilaçların verilmesini önleyebilir, dolayısıyla doğru tedaviyi uygulamasında hekime yardımcı olabilirsiniz” dedi.
"ACİL DURUMLAR İÇİN İLAÇ İSİMLERİNİZİ YAZIP YANINIZDA BULUNDURUN"
Özellikle acil müdahale gerektiren durumlarda da sizin veya bir yakınınız kullanılan ilaçları hekime mutlaka bildirmesi gerektiğinin altını çizen Özlem Dündar, “Hastaneye yatışlarınızda veya acil müdahale gerektiren durumlarda bu bilgiler çoğu zaman hayati önem taşımaktadır. Bazı ilaçlar birbirlerinin etkisini azaltabilir, arttırabilir, başka bir olumsuz yan etkinin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu nedenle acil müdahale gerektirebilecek durumlar için kullandığınız ilaçlarınızı bir kağıda yazıp yanınızda sürekli taşımanız faydalı olabilir” diye konuştu.
Ayrıca, “14 Mayıs Eczacılık Günü” nedeni ile gerçekleştirilen küçük kutlamada Acıbadem Adana Hastanesi bünyesinde hizmet veren eczane çalışanları için bir pasta kesildi ve Acıbadem Eczacılık Hizmetleri Koordinatörlüğü’nün bugüne özel olarak yaptırdığı, üzerinde eczacılık ve Acıbadem logosu yer alan hatıra aynalar görevli personele takdim edildi.