Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu, kendilerinin sporun içinde kalmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Sportif olayların dışında işler oluyor. Onların artık bitmesi lazım. Bunlara federasyonun ve kamu kuruluşlarının dikkat etmesi lazım. Bizim değil" dedi.
Uzatma dakikalarında kazanılan Mersin İdmanyurdu maçı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uslu, çok iyi oynamadıklarını ama son dakikada gelen golle 3 puan aldıklarını belirterek, "Allah’ın bir hikmeti bu belki de. Biz çok eziyet çekiyoruz bu ara. Devamlı problemler yaşıyoruz. Özellikle Trabzon olayı bizim takımı hakikaten çok etkilemişti. Bu sorunu aştığımızı düşünüyordum. Ligde artık son 2 haftaya girdik. Kalan her iki maçımızı da İstanbul’da oynayacağız. Rakiplerimizi yenmeye çalışacağız ve önümüzün açıldığını görüyoruz. Ancak yaşına hürmeten hiçbir zaman bir şey söylemediğimiz, söylememeye çalıştığımız, bir kulüp başkanının konuşmalarının nereye varabileceğini, anlayamadığımız ve sizlerin de anlayamadığı bir şey. Yine dünkü maçta da aynı şekilde. Bizim oyuncularımız herhangi bir şey olduğu zaman atılıyor. Bizim seyircilerimizle ilgili devamlı seyirci yasağı geliyor. 15 kişi bağırıyor, bütün tribün kapanıyor. Şimdi bunun sonu nereye varır? Bu çok ciddi bir problem. Çünkü böyle bir algı oluşturularak bizim üzerimize gelinmeye çalışılıyor. Ama biz Fenerbahçeyiz, Fenerbahçeliyiz. Bize bir yetki verilmiş, bu yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Zaten önümüzdeki ay genel kurulumuz da var. 60 bin kongre üyemizle birlikte, inşallah önümüzdeki yıllarda neler yapacağımızı göreceksiniz. Yarışın sportif çerçevede kalması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ama insanlar bunu değişik yöntemlerle yapıyorlar ve eskiden kalan alışkanlıklarını devam ettiriyorlar. Ben bu kadarını söyleyeyim, yorumcular devam etsin" diye konuştu.
ŞİKE İMASI
Uslu, bir gazetecinin, “Galatasaray-Gençlerbirliği maçında şike olduğunu mu ima ediyorsunuz?” şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Ben ima etmiyorum. Gençlerbirliği Kulübü Başkanının konuşması ve bununla ilgili gazetelerde çıkan yazılarla ilgili yorum yapıyorum. Ben hiçbir şeyi ima etmiyorum. İma etmeme gerek yok, söylerim zaten. Beni tanıyorsunuz. Ben her zaman konuşan bir insan değilim. Bunlar çok tehlikeli şeyler. Ama yansıyor. Her yere yansıyor bu. Herkesin dikkat etmesi lazım. Oyuncuların dikkat etmesi lazım. Gençlerbirliği oyuncusu Stancu’nun kaçırdığı golden rahatsızlık duydum. Kalecinin yediği golle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Hepiniz o görüntüleri izliyorsunuz. Stancu orada vuramadı, belki vursaydı gol olabilirdi. O da önemli değil. Galatasaray berabere kalmış, Fenerbahçe ile ilgili de değil. Benim anlatmak istediğimi farklı yönlere çekmeyin. Sportif şeylerin dışında işler oluyor. Onların artık bitmesi lazım. Bunlara federasyonun ve kamu kuruluşlarının dikkat etmesi lazım. Bizim değil."
TRABZON SALDIRISI
Bir gazetecinin “Trabzon’da yaşanan olayın failleri hala yakalanamadı. Bu konuda emniyet yetkilileri ile görüşüyor musunuz?” sorusuna da Uslu, “Bekliyoruz, sonuna kadar da takipçisiyiz. Belirli seviyelerde görüşmeler yapıldı ve bekliyoruz. Seçimler var. Herhangi bir yorum yapamıyoruz" diye cevap verdi.
Uslu, “Fenerbahçe üzerinde oyunlar oynanıyor diyorsunuz. Peki neden Fenerbahçe?” şeklindeki soru üzerine ise, “Siz zaten kendi sorununuzun yanıtını veriyorsunuz. Akşamları televizyonda siz kendi kendinize sorup yanıt veriyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe’nin özeleştiri yapıp yapmadığı şeklindeki soruya Uslu, "Giderken otobüse kurşun gelince niye özeleştiri yapalım kardeşim, neden yapacağız? Ankara’daki şubemiz basıldığı zaman niye özeleştiri yapalım? Bir protokol yapmışız. Ne özeleştirisi yapacağız? Siz kendiniz yapın konuşun. Bundan daha basit ne anlatabilirim ben size. Ben şunu diyorum; biz, şampiyon olmak için elimizden yapıyoruz. Ama olay sportif değil artık. Biraz daha dikkat etmek lazım. Bugünkü çıkan gazetede olduğu gibi" dedi.
YEREL GAZETEDEKİ EMRE’NİN HEDEF ALINDIĞI HABER
Mersin’de yerel bir spor gazetesinde Emre Belezoğlu’nu hedef gösteren haber ve fotoğrafların yer almasının hatırlatılması üzerine de Uslu, “3-4 yıl önce de Trabzon’da da böyle bir şey çıkmıştı. Sonucunu biliyorsunuz. Bu tür şeyler konusunda bir girişimimiz herhalde olacak. Savcılığa bir başvuru yapılabilir. Eğer suç unsuru teşkil ediyorsa gereken yapılır” yorumunu yaptı.
Uslu, şampiyonluk şanslarının yüksek olduğunu, Galatasaray-Beşiktaş derbisini beklediklerini de sözlerine ekledi.