MHP İl Başkanı Hamdi Ayan MHP Genel Merkezinden gelen genelge ile ilgili açıklamalarda bulundu.
MHP İl Başkanı Hamdi Ayan sözlerine ilk olarak 20 Şubat 2015 günü Ege Üniversitesinde bıçaklanarak öldürülen Fırat Çakıroğlu’nun anısına MHP il binasında bulunan toplantı salonunun adını Şehit Fırat Çakıroğlu toplantı salonu olarak değiştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Az önce sizlerin de girişte görmüş olduğunuz gibi 20 Şubat 2015 günü Ege üniversitesinde okuyan bir ülküdaşımız şehit edilmiştir. Biz MHP teşkilatı olarak kendisini unutmamak unutturmamak için toplantı salonumuzun girişine şehidimizin adını verdik. Şehit Fırat Çakıroğlu toplantı salonu yaptık burayı. Ben bu partiye her geldiğim anda bu acıyı yaşayacağım ve ruhuna bir fatiha okuyacağım.”
"ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU 12 MARTTA BAŞLIYOR"
MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, 7 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimler öncesi aday adaylık başvurularının genel merkezin teşkilatlara göndermiş olduğu genelgede 12 Mart 2015 tarihi itibariyle sürecin başlayacağını belirterek şunları söyledi:
“MHP 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekilliği genel seçimleri öncesinde Genel Merkezimizin teşkilatlara göndermiş olduğu ve kamuoyuyla paylaşılması istenen iki genelgeyi sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurmak istiyorum. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem milletvekilliği genel seçimi için aday adaylığı başvurularının 12 Mart 2015 günü saat 09.00’dan itibaren kabulüne 18 Mart 2015 günü saat 17.00’de sona erdirmek kaydıyla MHP sürecini başlatmıştır. Aday adaylarının bu tarihler arasında MHP genel merkez seçim işleri kayıt kabul birimine şahsen müracaat etmelerine aday adaylarında 2 bin TL başvuru aidatı alınmasına karar verilmiştir.”
“ZONGULDAK’IN MHP’YE İHTİYACI VAR”
Zonguldak’ın 12 yıldır sahipsiz bırakıldığını ifade eden MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan şunları söyledi:
“MHP ‘den bu zamana kadar benim şahsımla görüşen 7 arkadaşımız MHP’den başvurusunu yapmak istediğini bizlere beyan ettiler. Bizde kendilerine genelge doğrultusunda 2 Mart 2015 itibariyle parti binasına kendilerini çağıracağımızı basın yoluyla kamuoyuyla duyuracağımızı kendilerine iletiyoruz. Bu seçimler MHP ve Zonguldak açısından çok önemli seçimlerdir. Bu seçimler bir vatan meselesi haline dönüşmüştür. Bu bakımdan MHP, ben inanıyorum hedeflemiş olduğu en az iki milletvekili başarısına ulaşacaktır. Çünkü Zonguldak’ın artık buna ihtiyacı vardır. Zonguldak 12 yıldır sahipsiz bırakılmıştır. Zonguldak terk edilmiştir. Zonguldak göçe zorlanmıştır. Böyle bir süreçte MHP Zonguldaklı hemşehrilerimizin umudu olmuştur. Bu bakımdan MHP sürecini başlatmıştır. Vatanına hizmet etmek isteyen MHP ile uyumlu çalışabileceğini düşünen çalışabilecek bütün arkadaşlarımızı MHP 2 Mart 2015 itibariyle sürecini başlatmış olacaktır."