Anadolu erenlerinden olan Beyazıd-ı Bistami’yi anma etkinlikleri Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Alaybeyli Mahallesi’nde tarihi Darbusak Kalesi içerisindeki mezarı başında başladı.
Kırıkhan Belediyesi tarafından organize edilen anma etkinlikleri, Cuma Namazının ardından başladı. Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, “Büyük bir Allah dostu olan Beyazıd-ı Bistami Hazretleri’nin tanınmasına, bilinmesine anma etkinliklerimiz okyanusta bir toplu iğne ucu veya bir damla kadardır. Bu anma etkinliğimizde isteğimiz tüm insanlığın Beyazıd-ı Bistami Hazretlerinin manevi hayatından kendine bir hisse almaları yaşamalarına tatbik etmeleridir. Çünkü son derece insan sever olan Beyazıd-ı Bistami Hazretleri bir defasında ‘Allahım Beni Cehennemine at ve vücudumu o kadar büyüt ki, artık cehennemde başka birini koyacak yer kalmasın’ demiştir. Yine bu ergin hale nasıl geldin, neyle geldin diye sorduklarında ‘Dünyayı topladım, kanaat ipi ile bağladım sonra onu sadakat küpüne koydum ümitsizlik denizine attım. Bundan sonra rahata kavuştum’ diye cevap verir. Asıl olan dinin hükümlerine bağlı kalın diyerek bütün mümin Müslüman dünyasına yaşamalarına etki edecek ders verir” dedi.
Anma etkinlikleri yarın saat 13:30 da Parlak Plaza’da Prof. Dr. İrfan Gündüz ve Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren’in verecekleri konferans ile devam edecek. Etkinlik, Ender Doğan yönetimindeki tasavvuf müziği dinletilisi ile sona erecek.
Etkinliğe Kırıkhan Kaymakamı Halil Uyumaz, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı.