İstanbul, 12 Şubat () - Uluslararası spor ajansı Octagon, Türkiye'nin ilk spor odaklı reklam ajansı Sportsnet ile stratejik işbirliği yaparak Octagon İstanbul ofisini açtı.

Global düzeyde 3 milyar dolarlık sponsorluk portföyünü ve 2 milyar dolarlık sporcu kontrat hacmini yönetirken, yılda 13 bin sportif etkinlik düzenleyen Octagon'un İstanbul lansmanı, Capital ve Ekonomist dergilerinin de işbirliği ile yapıldı.

"Change Your Game Plan" başlığı altında düzenlenen lansmana, Octagon Global Strateji Başkanı Simon Wardle ve Octagon EMEA Başkanı Jeff Ehrenkranz da katıldı. Sportsnet Group Başkanı Ahmet Gülüm ise etkinliğin moderatörlüğünü üstlendi.

Simon Wardle, lansmanda yaptığı konuşmada, sporun, markaların vermek istedikleri mesajları, tüketiciye daha kolay ulaştırabilmeleri için bir araç olduğuna işaret ederek, "Octagon olarak 30 yıldır müşterilerimizle hedef kitleleri arasındaki ilişkilerin daha da derin olması için kullanıyoruz" dedi ve ekledi:

"Octagon olarak, bu noktaya Passion Drivers ve Passion Profiling isimli araştırmalarımızla geldik. Passion Drivers, taraftarların neden taraftar olduklarını saptayan ve 22 ülkeye yayılan 125 bin kişinin dahil olduğu bir çalışmaydı. Özetlemek gerekirse, insanları taraftarlar haline getiren güdüleri daha iyi anlamamızı sağlayan bir araştırmaydı. Passion Profiling ise taraftarların hangi ölçüde "taraftar" olduklarını anlamımızı sağladı. Bu sayede sevilen markalardan, kahraman markalar haline gelmelerini sağladık. Özetle, onlara Change Your Game Plan (Oyun Planınızı Değiştirin) dedik."

Jeff Ehrenkranz da konuşmasında, "Bundan sonra da Türk spor sektörünü, dünya spor endüstrisine entegre etmek istiyoruz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, Octagon İstanbul'un temel çalışma bölgesi Türkiye olacak. Ancak ofisin sorumluluk sahası içinde Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Romanya da yer almakta. Octagon İstanbul, bu saydığımız 6 ülkeyle ilgili de projeler yürütecek ve o ülkelerin spor endüstrilerine de katkı sağlayacak" dedi.
 
Sportsnet Group Başkanı Ahmet Gülüm de, konuşmasında her yıl maç biletleri için 52 milyar dolar harcandığına işaret ederek, "Tüm dünya üzerindeki spor kulüplerinin sporcu transferi için yaptığı ödemelerin toplamı ise yılda 500 milyar dolar. Ayrıca bu sektörün, yan endüstrileri de mevcut. Bugün dünyada 300 üniversite, spor endüstrisi için insan yetiştiriyor" dedi ve ekledi:

"ABD'de 1.3 milyon kişi, spor endüstrisinde çalışmakta. İnsanların sportif giyim konusunda yaptıkları harcamaların toplamı ise yılda 300 milyar dolara ulaşıyor. Bahis endüstrisi 200 milyar dolarlık bir endüstri haline geldi. Tüm bu verileri topladığımızda, spor endüstrisinin dünya üzerinde 1.6 trilyon dolarlık bir değere sahip olduğunu görüyoruz. Bu rakam, spor endüstrisinin sağlık endüstrisi gibi birçok endüstriden daha büyük olduğu anlamına geliyor."

(FOTOĞRAFLI)