Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şehir hastanleri ile ilgili yasanın çıkması halinde hiç konuşulmayan bir şeyin daha gerçekleşeceğini belirterek, “Almanya’da Salğık Bakanlığı’na bağlı bir hastana kuracağız” dedi.

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin İstanbul’daki toplantısına katılan Müezzinoğlu burada ilginç açıklamalarda bulunda. Müezzinoğlu, şehir hastaneleriyle ilgili ihale sürecinin başlatıldığını belirterek, bu yıl içerisinde yeni 24 bin kapasiteli şehir hastanelerinin temelini atacaklarını söyledi. Müezzinoğlu, “En geç 2018’de bu ülke 90 bin yatak kapasiteli hastanelerini bitirmiş olacak. Bunlar dünyanın en ileri teknolojileriyle, çevre dostu, kendi enerjisini üreten, akılı formatlarda dediğimiz hastaneler olacak” dedi.

Yasa çıkması durumunda Türkiye’de hiç konuşulmayan birşeyin daha konuşulacağını söyleyen Müezzinoğlu, Almanya’da Sağlık Bakanlığı hastanesi kuracaklarını açıkladı. Müezzinoğlu, “Almanya’da 2 buçuk milyon insanımız var. Avrupa’da 4 milyon insanımız var. Orada Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın hastanesini kuracağız” dedi.

Yaşar Kemal’in sağlık durumu

Bakan Müezzinoğlu medya mensuplarının Yaşar Kemal’in sağlık durumu ile ilgili sorularına da “Hastaneye akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu nedeniyle gelmiş olmasıyla ilgili bir problem yok. Esas sorunu diğer sorunlar... Karaciğer ve diğer organ sorunları nedeniyle tedavisi devam ediyor. Türkiye’nin en iyi merkezinde hekim arkadaşlar uğraşıyor ama tıbbın yapabileceklerini yapacağız. Ümit ediyoruz ki iyi olur” yanıtın verdi.