Amasya Üniversitesi’nin Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmalı olduğu ülkelerle karşılıklı ziyaretleri kapsamında İran Roshdiyeh Yükseköğretim Enstitüsü Rektörü Dr. Mehdi Sehatkhah ve beraberindeki heyet Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ı ziyaret etti.
Rektör Orbay ile birlikte üniversitedeki birimleri gezen Dr. Sehatkhah, ’’Ziyaretimiz bana ve meslektaşlarıma Amasya’yı ve Amasya Üniversitesi’ni tanıma fırsatı sağladı. İran ve Türkiye arasında geçmiş zamanlardan beri birçok kültürel ortak yönler paylaşılmaktadır. Bu ziyaretin ilişkilerimizi geliştirip bilgi, öğrenci-öğretim üyeleri değişimi ile ortak bilimsel araştırmaların artışıyla sonuçlanmasını temenni ediyoruz” dedi.
Rektör Sehatkhah, “İki dost ve komşu ülkenin dostluk bağlarının daha sağlamlaştırılmasını arzuluyoruz. Burada olmak bizim için değerli bir fırsattır ve Amasya Üniversiteli meslektaşlarımızı İran’da ağırlamaktan mutluluk duyarız’’ diye konuştu.
Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmalı üniversite sayısını artırarak gerek akademik personel gerekse öğrencilerin bu ve benzeri programlardan faydalanmalarının yolunu açma gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Orbay da, "Tarihi, kültürel bağlarımızın çok güçlü olduğu komşumuz İran’a Mevlana Değişim Programı kapsamında gittiğimizde kendi kültürümüzden birçok ize rastladık. Bizi orada çok iyi karşıladılar. Şimdi de biz kendilerini üniversitemizde ağırlıyoruz. Uluslararası alanda yapılan değişimlerin hem farklı kültürlere bakış açısı kazanmada hem de farklı eğitim sistemlerini inceleyerek akademik deneyim kazanmada çok önemli olduğunu biliyoruz. Karşılıklı ziyaretler kapsamında öğrenci ve akademik personelimizin farklı kültürleri tanırken aynı zamanda üniversitemizin, ilimizin tanıtımını da yaparak ortak köprüler kuruyoruz” şeklinde konuştu.