Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Güney Demirdaş “Karakışa karşı insan üstü gayret sarf eden emekçi işçi arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.
Başkan Güney Demirdaş, tüm ülkeyi etkisi altına alan olumsuz hava koşullarına rağmen kentin birçok bölgesinde çalışan işçilerin insan üstü gayret sarf ettiğini belirterek, tüm emekçi işçilere teşekkür etti. Demirdaş “Eskişehir genelinde yürütülen kar küreme ve tuzlama çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bu çalışmalarda görev alan emekçi işçi arkadaşlarımız başarılı bir performans sergileyerek, vatandaşlarımızın kara kıştan olumsuz etkilenmemesini sağlıyor” dedi.
7 GÜN 24 SAAT
Hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü bu günlerde Eskişehir halkı için ter döken emekçi işçilerin özverili çalışmalarına değinen Demirdaş açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İşçi arkadaşlarımız, Eskişehir halkının başta ulaşım olmak üzere yaşadığı tüm sıkıntıları önlemek için 7 gün 24 saat kesintisiz çalışıyor. Özverili çalışmalar gerçekleştiriyor. Biz Belediye İş Sendikası Eskişehir Şubesi olarak tüm işçi arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Bu anlamda emekçi işçi arkadaşlarımıza büyük destek sağlayan başta belediyelerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz."
BELEDİYELERE ELEŞTİRİLER YERSİZ
Belediyelerin sınıfta kaldığı yönündeki eleştirilere de değinen Demirdaş, "Belediyeler kendi olanakları içerisinde araç ve gereçleri ile 3 vardiye şeklinde karla mücadele çalışmalarını sürdürdü. Son 10 yılın en sert kara kışının bu yıl yaşanması nedeniyle zaman zaman aksaklıklar olmuş olabilir. Ancak genel olarak özverili ve koordineli bir çalışma gerçekleştirmişlerdir. Kışın çok sert geçmesinin yanı sıra mücavir alanların da genişlemesi personel ve araç gereç eksikliğine neden olmuş olabilir. Ancak bu sorunun önümüzdeki yıllarda çözüleceğine inanıyoruz"