Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde Off-Road Trial Türkiye Şampiyonası’nın 3. ayağı olan yarışları bugün saat 12.30’da Çan Belediyesi Termal Oteli önünden seramonik startla başladı.
Çan İlçe Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Kalenakliyat Genel Müdürü Ahmet Sert, otomobil sporları tutkunları ve Çan halkının katılımıyla başlayan seramonik start, yarışların yapılacağı Erenler Tepesi’ne kadar devam etti.
Çan Erenler Tepesi’nde hazırlanan parkurlarda, 16 araç ile 8 takım ve 32 pilotun kıyasıya mücadele edeceği yarışlarda heyecan dorukta. Pilotlar, hazırlanan parkurda her kapıyı geçmek zorunda ve her etabı da en fazla 25 dakikada tamamlaması gerekiyor.
Yarışlardan önce kısa bir konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Bu etkinliğin Çan’da olması bizi çok mutlu etti. Off-Road demek takım ruhu demektir, takım ruhunu Çan’da sergilediğimiz için ayrıca mutlu olduk. Çan birçok doğa sporuna ev sahibi olabilecek bir şehir ve benzer etkinlikler bundan sonrada devam edecektir. Çan halkı her şeyin en iyisine layık’’ dedi.
Yarışların birinci günü sona erdiğinde, akşam saat 21.00’de yine yarış alanı olan Erenler Tepesi’nde DJ performansı ve müzik şöleni ile hem günün yorgunluğu atılacak hem de ikinci günün hazırlıkları devam edecek.