Yetenekli yönetmen Doğukan Hazar İskenderoğlu ve ekibinin günlük hayatta sıkça kullanılan deyimlerin gerçek hikayelerini anlatmak için Başkent’in çeşitli mekanlarında yaptığı çekimler ilgi görüyor.
Dil biliminde, "kavramları, durumları hoşa giden bir anlatımla ya da özel bir yapı veya söz dizimi içinde belirten ve çoğunlukla gerçek anlamlarından ayrı anlamlara gelen sözcüklerden oluşan kalıplaşmış sözcük topluluğu" olarak tanımlanan deyimler, hiç bu kadar eğlenceli anlatılmamıştı. Genç yönetmen Doğukan Hazar İskenderoğlu ve ekibi deyimlerin gerçek hikayelerini izleyicilere özel çekimlerle anlatıyor. Türk tarihinden kalan en özel miraslardan olan deyimler farklı ve eğlenceli tarzda yansıtılıyor.
"Eşek sudan gelinceye kadar dövmek", "Hoşafın yağı kesilmek", "Goygoyculuk yapmak", "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa", "Turnayı gözünden vurmak", "Ali kıran baş kesen" gibi halk arasında anlamlarının tam olarak bilinmediği birçok deyim, Rus Marina, Japon Akira, Amerikalı Joseb ile İzmirli Kerem’in bakış açılarıyla anlatılıyor. Ankara dizilerinden "Beni Affet" ile tanınan oyuncu Kerem Poyraz Kayaalp’in ana karakter olduğu program farklı üslubu ve kostümleriyle izleyenlere renkli anlar yaşatıyor.
Mogan, Eymir, Kuğulu Park, Hamamönü, Kızılcahamam, Beypazarı gibi Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerinde çekilen "Deyim Avcıları" TRT Okul ekranlarında izleyicilerin karşısına çıktı. 60 bölüm olarak yayınlanan eğitim ve eğlence programı yeni yayın döneminde "Atasözü Avcıları" olarak devam edecek. Genç yönetmen İskenderoğlu’nun yazıp yönettiği Emre Akgül’ün yapımcılığını üstlendiği program farklı konseptiyle izleyicilerle buluşacak.
ANKARA’DA ÇEKİLEN DİZİ VE FİLMLER
Son dönemlerde başkentte çekilen televizyon dizileri ve filmler ilgi çekiyor. Ekranları kilitleyen "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" ile doruk noktasına ulaşan Ankara’nın dizi serüveni, "Beni Affet", "Deniz Yıldızı", "Unutma Beni" ve "Ferhunde Hanımlar" dizileriyle hız kazandı. Başkent bir dönem en çok izlenilen "Bizim Büyük Çaresizliğimiz", "Düttürü Dünya", "Köyden İndim Şehire", "Uçurtmayı Vurmasınlar" ve "Zübük" gibi sinema filmlerine sahne oldu. Yakın dönemde ise "Aşk Tesadüfleri Sever", "Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm", "Vali", "Yusuf Yusuf" ve son olarak "Yolunda A.Ş: Çinçin Bağları Hikayesi" ile beyaz perdeye yansıdı.