KARABÜK (AA) - Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) tarafından düzenlenen "ON" ödülleri sahiplerini buldu.

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki bir otelde düzenlenen ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, bilim dalında Prof. Dr. Mehmet Haberal, hukuk dalında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, spor dalında Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, medya dalında gazeteci Fikret Bila, İsmail Küçükkaya, Kemal Aktaş, Mehmet Çetinkaya, İhsan Ersöz ve Esen Aliş ödüle layık görüldü.

Ekonomi, girişim dalında Şefik Dizdar, Hüseyin Kutsi Tuncay ve Ali Sezer, yatırım-ihracat ve üretim dalında İsmail Aygün ve Mustafa İbişoğlu, bölgesel yatırımcı, girişimci kadın kaşifler dalında Nilgün Efes, Nuray Alpboğa, AR-GE dalında, Ruhiye Çetin, Ayfer Ulusoy ve Furkan Işıldak, en iyi bölgesel yerel yönetici dalında, Kızıltan Ulukavak, yerel yönetim dalında Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Zonguldak Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, sendikal mücadelede vefa ödülü dalında Enver Kaya, edebiyat, kültür, sanat dalında Hüseyin Avni Cinazoğlu, Mirati Madak, Şükran Şahin ile çevre dalında ödül Sadullah Gencer'e verildi.

Ödüller, eski Devlet Bakanı Önay Alpago, BAKZİFED Başkanı Bahri Küpeli, Süheyl Batum ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.