Antalya’nın Alanya İlçesi’nde 15 ülkeden 24 takımın mücadele edeceği 2017 CEV Kadınlar Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası’nın basın toplantısı gerçekleşti.

Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Teleferik’in sponsorluğunda organize edilen ve bugün oynanacak eleme karşılaşmalarıyla başlayacak olan 2017 CEV Bayanlar Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası’nın basın toplantısı, Damlataş Plajı’ndaki bir restoranda gerçekleşti. Toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) Teknik Süpervizörü Ruta Millere Celmia ve Teleferik Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, 2017 CEV Bayanlar Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası için Alanya’nın misafir olduklarını söyledi. Aslandaş, "15 ülkeden 24 takımın katıldığı ve toplam 25 bin Euro para ödülünün dağıtılacağı şampiyona, bugün oynanacak eleme karşılaşmalarıyla başlayacak. Şampiyonada ülkemizi Buğra Eryıldız-Merve Çelebi ikilisi temsil edecek. Turnuvanın ilk ayağı Avusturya’nın Baden şehrinde gerçekleşti. Alanya’da sonra gerçekleşecek üç ve dördüncü ayakla turnuva sona erecek. Alanya, çok önemli bir plaj voleybolu merkezi haline geliyor. Umuyorum ki bu turnuvadan sonra da birçok organizasyonu Alanya’da gerçekleştireceğiz. Alanya, bu potansiyele fazlasıyla sahip. Bu turnuvayla beraber, 2017-2018 CEV Gençler Plaj Voleybolu Continental Cup elemeleri de 15-16 Temmuz 2017 tarihlerinde Alanya’da gerçekleşecek. Her iki turnuvanın da en iyi şekilde gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi.

"Tüm halkı tribünleri doldurmaya davet ediyorum"

Aslandaş’tan sonra söz alan CEV Teknik Süpervizörü Ruta Millere-Celmia da, "Avrupa Voleybol Konfederasyonu adına, organizasyonda emeği geçen herkese selamlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Çok güzel bir şehirde, harika bir plajda, mükemmel bir havada gerçekleşecek organizasyonun başarıyla gerçekleşeceğine inanıyorum. Tüm halkı tribünleri doldurmaya ve harika üç gün geçirmeye davet ediyorum" diye konuştu.

"Alanya’nın tanıtımı için eşsiz bir fırsat"

Turnuvaya ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını aktaran Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ise "Dünyanın dört bir yanından gelen sporcularımızı ve teknik ekipleri, Dünya’nın en güzel şehrinde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Ülkemizde ilk kez düzenlenen bu turnuvanın ev sahipliğini yapmak, Alanya’nın tanıtımı için eşsiz bir fırsat. Bu vesileyle bu organizasyonun Alanya’da gerçekleşmesinde katkısı olan TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, Teleferik Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel karşılaşmaların gerçekleşeceği turnuvada tüm sporculara başarılar diliyor, Alanya halkını tribünleri doldurmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Şampiyona pazar günü yapılacak final karşılaşmalarıyla sona erecek.