Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve Gölbaşı Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Akif Öztürk, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921 tarihinde kabul edildiğini belirterek, “Milletimizin kalbine tercüman olan, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün simgesi İstiklal Marşımızı her zaman coşkuyla okumaya devam edeceğiz. Mehmet Akif Ersoy, sadece bir şair değil, aynı zamanda büyük bir mücadele ve ahlak adamıdır. Yarışma için konulan para ödülünü kabul etmeyerek İstiklal Marşı’nı aziz milletimize hediye etmiştir. İstiklal Marşımızın her bir mısraında bir azim, coşku, umut ve milletimizi harekete geçirme arzusu vardır. Kalemini, edebi ve sanatsal gücünü vatanına ve milletine hizmet için icra eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Milletimizin kalbine tercüman olan Milli Marşımızı her zaman coşkuyla okumaya devam edeceğiz” dedi.
Adıyaman Gölbaşı Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Akif Öztürk ise mesajında, İstiklal Marşı’nın sadece bir şiir değil bir milletin varlığı olduğunu kaydetti.
Akif Öztürk, “İstiklal Marşı, sıradan bir marş ve şiir değildir. O, milletimizin varlığı hürriyeti ve istiklâli demektir. Millî marşımızda, milletimizin hayatı, görüşü, düşüncesi ve gücü vardır. Onda bu yüce milletin imanı, destanlaşmış kahramanlığı, bağımsızlığı ve bağımsızlığının şanlı tarihi yatmaktadır. İstiklâl Marşı söylenirken ayakta selam dururuz. Böylece hür ve bağımsız olmanın onur ve şerefini duyarız. İstiklâl Marşımızın her kelimesinde aziz milletimizin her ocağından çıkan, her şehit ve gazinin emaneti vardır. Bunun için İstiklâl Marşımıza saygı duymak, onu gönlümüzde ve hayatımızda yaşatmak asli görevlerimizdendir. Bayrağımız ve İstiklâl Marşımız, milletimizi tek fikir, tek amaç etrafında birleştiren millî değerlerimizden biri ve en başta geleneğidir. İstiklal marşını anlayabilmek için, Mehmet Akif’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı, ‘milli mücadele ruhunu’ yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir” dedi.