GAZİANTEP, () - İSTİKLAL Marşı’nın kabulünün 94'üncü yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü Gaziantep'te düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, STK temsilcileri ile çok sayıda kişi daşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılışında konuşan Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İstiklal Marşı'nı anlamak için Mehmet Akif Ersoy’u anlamak gerektiğini belirterek, "İstiklal Marşı’nı iyi anlayabilmek için Mehmet Akif’i bilmek onun bütün yönleriyle şahsında topladığı milli mücadele ruhunu yakından tanımak ve bu ruhu hakkıyla hissetmek gerekir" diye konuştu. İstiklal Savaşı’nın Türk milletinin ölüm kalım savaşı olduğunu belirten Yanmaz, şöyle devam etti:
"Böyle dönemlerde milletler kendilerini yaşatan temel değerlerin farkına varırlar. Vatan, millet ve istiklal gibi kavramların asıl anlamı ve önemi böyle dönemlerde daha iyi anlaşılır."
Törende daha sonra Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Kurtuluş Savaşı oratoryosunu sahneledi.

FOTOĞRAFLI