BURSA, () - ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk'te 'Tarafsız Bölge' programını hazırlayıp sunan Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamada, "Ötekileştiren, kin ve nefreti esleyerek buna ortam hazırlayan herkes bu tür saldırılardan sorumludur" denildi.
ÇGD Bursa Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada Ahmet Hakan’a yapılan saldırının bireysel değil demokrasiye, ifade ve basın özgürlüğüne ve insan haklarına yapılmış bir saldırı olduğu vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Medyanın kamu adına görev yaptığını bir kez daha hatırlatmak isteriz. Ahmet Hakan’a geçmiş olsun dilerken, deneyimli gazetecinin şahsında aslında basına yapılan bu türde çirkin saldırıları bir kez daha kınıyoruz. Neyse ki can kaybının yaşanmadığı bu saldırı göz göre göre gelmiştir. Hakan, kendine gelen tehditler nedeniyle devletten koruma talep etmiş ancak sonuca ulaşmamıştır. Öte yandan bir meslektaşımızın başka bir meslektaşımızı kamuoyu önünde açıkça hedef göstermesi asla kabul edilemeyecek ve mesleğin onuruyla asla bağdaşmayacak bir durumdur. Ötekileştiren, kin ve nefreti besleyerek buna ortam hazırlayan herkes bu tür saldırılardan sorumludur."