Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Genç Memur-Sen üyeleri, Gümüşhane Üniversitesi yerleşkesinde kitap okuma eylemi gerçekleştirdi.
’Sesini değil, fikrini yükselt’ ve ’Kitabını kap, gel!’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu açık hava amfisinde gerçekleştirilen etkinlikte yanlarında getirdikleri kitapları okuyan Genç Memur-Sen üyeleri daha sonra basın açıklaması yaptı.
Genç Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı İsa Aslan, söz söylemek yerine gürültü çıkarmayı tercih edenlere, ilmin birleştiriciliğini ve irfanın aydınlık iklimini idrak edemeyenlere, şiddeti bir yöntem, kavgayı çıkar yol zannedenlere karşı, üniversitelerin ilim ve irfan yuvaları olduğunu, farklılıkların zenginlik ve ülkemiz için manevi bir sermaye olduğunu hatırlatmak ve onları dünyanın en anlamlı, en birleştirici eylemine davet etmek için toplandıklarını söyledi.
Üniversiteli gençliği suni ayrımlarla kamplaştırmak, aralarına siyasi fay hatları döşeyerek bilim ortamını ifsat etmek, gençleri şiddet ve terör dalgasının dinamik gücü olarak kullanmak için kolları sıvayan karanlık şer odaklarına karşı ortak bir ses vermek, konuya gereken toplumsal duyarlılığı sağlamak için harekete geçtiklerini kaydeden Aslan, “Eski Türkiye’nin ideolojik saplantılı ellerinin karanlık planlarını bozmak için buradayız. Ülkeyi kaos eylemleriyle istikrarsızlaştırarak kardeşlik iklimini bozarak kavgadan siyasi çıkar sağlamak isteyenlere tepkimizi göstermek için buradayız. Gençlerin senaryosu karanlık mahfillerde yazılan oyunlara gelmeyeceğini haykırmak için buradayız. Tüm siyasi provokasyonlara sosyal manipülasyonlara rağmen sağduyu ve soğukkanlılığımızı muhafaza etmekte kararlı olduğumuzu göstermek için buradayız. Üniversitelerimiz ilmi kaygıların, insani değerlerin hayat bulduğu irfanın ve hikmetin peşinde koşan çağın şuurlu ve erdemli gençliğin yuvası olmalıdır demek için buradayız. Ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit edenleri kınamak, maşa örgütlerin eliyle tezgâhlanan bu alçak saldırıların, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyeceğini milletin irfanının tüm karanlığı aydınlatacağını deklare etmek için buradayız. Bugün tüm Türkiye’de “meydanlardayız”. Çünkü Üniversite gençliğinin içine çekilmek istendiği tuzağa karşı onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu şiddet sarmalından uzaklaşmak için gençliğimizi ”Kitap okumaya, karanlığa karşı bir mum yakmaya” davet ediyoruz.” dedi.
Çevreye ve insanlara zarar vermeden de bir eylemin yapılabileceğini gösterdiklerini dile getiren Aslan, şunları söyledi: “Üniversite gençliğinin şiddet sarmalı ile terör dalgasına maruz bırakılması, ülkenin geleceğine yerleştirilmiş olan bir nükleer bombadır. Üniversiteler, beyin gücü yetiştiren, aydınlarımızın ve önderlerimizin yetiştiği bilim yuvalarıdır. Bilim yuvalarında yetişen gençliğimize kast eden karanlık eller, ülkenin geleceğini sabote etmenin çabası içerisindedir. Geleceğimiz dinamitlenirken sessiz mi kalmalıyız? Şiddetin ve terörün panzehiri olması gereken ilim ve irfan yuvaları, bu şiddet ve kirli provokasyonlara teslim mi olmalı? Buna hayır diyoruz, bütün gücümüzle, bütün benliğimizle, bütün vatanseverliğimizle. Zira dinamitlenen yol Büyük Türkiye’ye giden yoldur! Tüm gelişmiş ülkelerde üniversiteler, gelişimin lokomotifi, toplumsal ilerlemenin ana eksenini belirleyen kuruluşlar oldular. Türkiye’de de üniversiteler, üniversal, evrensel bilgi üretmenin ve insanlık için değer yaratmanın başat aktörleri olmaları gerekirken, bu ilim ve irfan yuvalarının terör dalgası ile iğdiş edilmelerine müsaade edilebilir mi? Üniversitelerde şiddet ve terör dalgasının yayıldığı bu dönemde, sessiz kalmanın bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu düşünüyoruz. Buradan tüm üniversite gençliğine karşı ortak bir irade çağrısında bulunmak istiyoruz!” diye konuştu.
Aslan, eski Türkiye özlemi duyanlara fırsat vermeyeceklerini, milleti ve değerlerini hedef alanların senaryolarında yer almayacaklarını, milletin hem dışarıdan hem de içeriden tezgahlanan kirli oyunlarla hedef alındığı bir süreçte gençliği yalnız bırakmayacaklarını, soylu gençliğin inşası medeniyet değerlerinin ihyası için kitap okuyarak ve kendilerini en iyi şekilde yetiştirerek her zaman üzerlerine düşeni yapacaklarını söyleyerek açıklamasını sonlandırdı.
Eyleme Memur-Sen Başkanı Veli Ağaç, Eğitim-Bir-Sen Başkanı Musa Uncu ve diğer sendika temsilcileri de destek verdi.