Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü tarafından düzenlenen Türkiye Tenis Federasyonu 16 Yaş Yaz Kupası Tenis Şampiyonası, final karşılaşmalarıyla sona erdi.
Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü’nün 65 yıllık tarihi tesislerinde 12 Temmuz’da yapılan eleme müsabakaları ile başlayan şampiyona 13-17 Temmuz’da oynanan ana tablo maçlarıyla devam etti. Tekler müsabakalarına 33 erkek 21 bayan, çiftler müsabakalarına da 24 erkek 16 bayan oyuncunun katıldığı şampiyona oldukça çekişmeli ve tenis kalitesi yüksek maçlara sahne oldu. Bu yüksek seyir zevki olan karşılaşmalarda 16 yaş milli takım oyuncusu olan ve şampiyonaya bayanlarda 1 numaralı seri başı olarak katılan İstanbul TED Kulübü oyuncusu Başak Akbaş güçlü vuruşları ve yüksek tekniğiyle büyük ilgi topladı.
İSTANBUL TED KULÜBÜ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ HİSSETTİRDİ
İstanbul, İzmir, Ankara, Muğla, İzmit, Antalya, Bursa, Trabzon, Bartın ve Zonguldak illerinden çeşitli kulüp oyuncularının katıldığı şampiyonada ülkemizin tenis sporunda önde gelen kulüplerinden olan İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü (TED) büyük üstünlük sağladı.
Bayanlar tekler kategorisinde İstanbul TED Kulübünün milli oyuncusu Başak Akbaş final maçında Muğla’dan ferdi olarak katılan İmren Bilgiç’i mağlup ederek şampiyonluk kupasını elde etti. Erkekler tekler final maçında da iki TED Kulübü oyuncusu karşı karşıya geldi. Mert Alkaya’yı final karşılaşmasında geçen Mustafa Erdoğan şampiyon oldu. Çift bayanlar kategorisinde yine TED kulübünden Ece Tan-Çağla Irmak Badem çiftini mağlup eden Başak Akbaş-İpek Çevik ikilisi birinci olurken erkek çiftler kategorisinde Mustafa Erdoğan (TED)-Ömer Berk Görgün (İzmit Tenis Kulübü) çiftini mağlup eden İstanbul TED Kulübü oyuncularından oluşan Mert Alkaya-Tuna Kaan Ayman çifti şampiyonluk kupasını kazandı. Erkek çiftler kategorisinde Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü oyuncularından oluşan Ege Selçuk Memişdayıoğlu-Baturay Baran Batur çifti ise güçlü rakipleri arasından sıyrılarak yarı finale kadar yükselme başarısını gösterdi.
Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün Başkanı Çetin Özçep kupa töreni öncesi yaptığı konuşmasında, “65 yıllık parlak bir geçmişe sahip olan ve tüm ülkede saygı duyulan Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübümüz’de önemli ve başarılı bir şampiyonayı daha geride bıraktık. Bu güzel organizasyonda yer alan ve kaliteli oyunlarıyla izleyicilere büyük keyif veren sevgili tenisçilere, onları bu seviyeye getiren antrenörlerine ve destekleyen ailelerine, şampiyona boyunca emek veren başhakemimiz Hüsnü Kazlı ve yardımcılıklarını yapan hakemlerimize, bu şampiyonada bizleri hiç yalnız bırakmayan ve bu güzel organizasyona renk katan izleyicilere, şampiyona doktorumuz Beste Yavuz ve direktör Berkin Karaçam’a teşekkür ediyorum. Bu şampiyona vesilesiyle birlikte girmek mutluluğuna eriştiğimizi bayramlarını da candan kutluyorum” dedi.
Dereceye giren oyunculara kupaları Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü Başkanı Çetin Özçep, Başkan Yardımcısı Rahmi Üder, Eski Tenis İl Temsilcilerinden Zafer Kalafat ve Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün eski yöneticilerinden Yılmaz Soylu ile Hamdi Günvar tarafından takdim edildi.