ZONGULDAK (AA) - Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği, İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB ortaklığı ile başlatılan "Girişimcilik Eğitimi" semineri tamamlandı.

Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 04-07 Ekim tarihlerinde yapılan eğitimin tamamladığını söyledi.

Seminerin ikinci gurubunda bulunan 25 kişinin ise 18-21 Ekim tarihlerinde eğitim göreceğini ifade eden Başar, şöyle konuştu:

"Zonguldak'ın altı elmas üstü pırlanta. Bu pırlantalar sizlersiniz. Aramızda şu anda girişimci eğitimi alan 25 arkadaşımız var. Hep hayıflanılan 'Zonguldaklı yapamaz' söylemleri artık bitti. Geçmişin tecrübelerini alacağız geleceğe güvenle bakacağız. Geçmişteki olumsuzlukları silip atacağız. Zonguldak nasıl ki cumhuriyet tarihinin lokomotif şehri ise ekonomide öncü ise artık girişimcisiyle fabrikalarıyla, sizlerle beraber çok daha iyi olacak. Eminim ki buradan güzel girişimciler çıkacak. Ama şunu hep söyleyeceğiz, Ticaret dürüstlüktür ama ticaret duygusallık değildir. Girişimcilik eğitimi seminerine katılarak program sonunda katılım belgesi alan ve şartları uyan kişilere, KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteğine başvurmaları halinde 50 bin lira hibe, 100 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin lira verilecek."