Şırnak’ın Cizre ilçesinde belediye ekipleri, YDG-H üyeleri tarafından kazılan hendekleri kapatma çalışması başlattı.
Cizre’de 6-7 Ekim’de yaşanan Kobani olaylarının ardından PKK’nın şehirdeki gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Harekatı (YDG-H) üyeleri tarafından ilçenin değişik mahallelerine kazılan hendekler HDP milletvekilleri, DBP ve belediye eş başkanlarının Vali ve Kaymakam ile yaptığı görüşmeler sonrası kapatılmaya başlandı.
Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret, “Bizler belediye olarak elbette sokakların ve caddelerin kapatılmasını istemiyoruz. Ama son dönemlerde Kobani eylemleri sonrası başlatılan gözaltı ve tutuklama furyasına karşı halk ve gençler böylesine bir tutuklama furyasına karşı hendekleri açmış. Bizler halkın istemediği hiçbir şeyi yapmacağız. Çünkü bizi bu halk seçti. Halk çocuklarının gözaltına alınmaması ve tutuklanmaması için bu hendekleri açmış. Devlet ve hükümet gözaltı ve tutuklamaları durdurursa bu konuda halkı ikna ederse bizler hendekleri kapatacağız” dedi.
DBP Cizre İlçe Eş Başkanı Ali Gün de, “Onurlu halkımıza gaz bombalı bir yaşam reva görülmemelidir. Bu hendekler gözaltı ve tutuklamalara karşı halk tarafından açılmıştır. Şimdi bizler kapatmak için halkımızı ikna etmeye çalışıyoruz. Herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından belediyeye ait iş makineleri Sur, Cudi ve Nur Mahallesi’ndeki bazı hendekleri kapatmaya başladı.