Bilecik’in Bozüyük İlçe Müftülüğü, ilçe geneli ve köylerde görev yapan din görevlilerine Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenledi.
Bozüyük ilçesinde cami ve Kur’an kursu hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde sunulması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı, istihdam ettiği personelin mesleki yeterliliklerini, hizmette etkinlik ve verimliliklerini artırabilmek için yıl boyu hizmet içi eğitim kursları veriliyor. Bu bağlamda Bozüyük İlçe Müftülüğü de, ilçe geneli ve köylerde görev yapan din görevlilerine Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenledi.
İlçe Müftüsü Burhan Çakır, yaptığı açıklamada, din görevlilerinin vatandaşlarımıza daha iyi, verimli ve etkili hizmet sunabilmeleri için Soğuk Pınar Yatılı Erkek Kur’an Kursunda hizmet içi eğitim verildiğini söyledi. Müftü Çakır, “Eğitimde, Kuran’ı Kerimi tecvid kurallarına göre güzel okumanın yanı sıra, ezberden talimli okuma, müezzinlik, din hizmetlerinde temsil ve benzeri konular işlenecek. İlçemizdeki din görevlilerimizden 40 tanesine müftülük olarak Kuran’ı güzel okuma ve tecvid kuralları ile ilgili eğitim veriyoruz. Kurslarımız 2 grup halinde 80 saatten toplam 160 saat uygulanacak ve eğitim programı 6 Mart tarihine kadar devam edecek” dedi.