Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı  nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. HASAN İbicioğlu, iş adamları  Bedri Ayhan, Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile  tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu.

Önceki duruşmada İzmir'e nakledilen örgütün sözde "Isparta bölge  imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan ile örgütün "üniversite imamı" Cabir  Doğan ve eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığı ile katıldı.

Mahkemede, "ByLock" programı ile ilgili Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık  ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden (KOM) gelen tespit ve  değerlendirme tutanağı değerlendirildi.

Tutanağa göre, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'un hattına "ByLock"un  davada kendisini savunan ve bu duruşmaya katılmayan avukat oğlu Fatih Oğuz  tarafından yüklendiği belirlendi. Ayrıca programa eklenenler arasında FETÖ'nün  firari sanığı Adil Öksüz'ün de bulunduğu tespit edildi. Tutanakta, programa "fth"  kullanıcı adıyla 2 kez girildiği de belirtildi.

Tespit tutanağına ilişkin soruları yanıtlayan Oğuz, "ByLock"un ne  olduğunu bilmediğini, tutuklu olduğu için araştırma fırsatının olmadığını iddia  etti.

Mahkemenin gerçekleri ortaya çıkaracağı inancında olduğunu ifade eden  Oğuz, mahkeme başkanının "Adil Öksüz'ü tanıyor musun?" sorusuna ise "Hayatım  boyunca ne ben onu gördüm ne de o beni gördü." cevabını verdi.

"ByLock" indirildiği tespit edilen ADSL hattını yıllar önce oturduğu  evde kullandığını, daha sonra o evde oğlu Fatih Oğuz'un oturduğunu iddia eden  Oğuz, "ByLock"u kimin yüklediğini bilmediğini öne sürdü.

"ByLock" programıyla ilgili raporları gelen diğer sanıklar da programı  kullanmadıklarını iddia etti.

Duruşmada daha sonra diğer tutuklu sanıklar savunma yaptı.

Mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.