Japonya'nın güney batısında yer alan Fukuoka şehrinde geçen senenin haziran ayında yaşanan olayda anne Yuko Ogata ve erkek arkadaşı Takeshi Egami, 16 yaşındaki genç kıza ceza olarak 30 adet japon balığı yedirmek suçlamasıyla tutuklandı.

OLAY BASINA YANSIDI

Ogata ve Egami balıkların bulunduğu akvaryuma önce deterjan döktü. Daha sonra ölen balıkları genç kıza zorla tek tek yedirdi. Sıhhi açıdan herhangi bir hayati tehlikeye maruz kalmayan genç kızın yaşadıkları basına yansıyınca bir anda kamuoyunun ilgisini çekti ve Japonya'daki çocuk istismarları konusunda sembol bir davaya dönüştü.

DİSİPLİN AMACIYLA YAPIYORMUŞ

Japon balığı yedirme işkencesinin, genç kızın yaşadığı istismarlardan sadece biri olduğu anlaşıldı. Genç kızın yatak demirlerine iple bağlanarak yüzüne vurulması ve yanan sigaranın dilinde söndürülmesi detayları dava sürecinde ortaya çıktı. Egami, zorla japon balığı yedirme iddialarını reddederken, anne Ogata disiplin amaçlı verilen cezalar olarak nitelediği istismarları kabul etti. Çifte yöneltilen suçlamalar arasında zorla, kusana kadar dondurma ve yumurta yedirme iddiaları da yer alırken Ogata ve Egami geçen senenin haziran ayından geçtiğimiz salı gününe kadar 5 kez tutuklandı.

Japonya Sağlık Bakanlığı'na bağlı çocuk koruma dairesi verilerine göre geçen senenin mart ayına kadar olan son bir yıllık dönemde 89.000 çocuk istismarı vakası kayıtlara geçti. 

Kaynak: Haberler.com