GÜLTEPE RAMPASINDA 7 KİLOMETRELİK KUYRUK OLUŞTU
Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirlerin dönüş yolculuğu akşam saatlerinde yoğunlaştı. TEM yolu ve D-100 karayolu İzmit geçişindeki artan yoğunluğa, hasarlı kazalar ve arıza yapan araçlar da eklenince trafik zaman zaman durma noktasına geldi.
İzmit Gültepe Rampa geçişinde Uzuntarla Mevkiine doğru yaklaşık 7 kilometreye ulaşan araç kuyruğu oluştu.
TEM'in Bekirdere Rampası başta olmak üzere Hereke ve Dilovası rampalarında da yoğunluk akşam saatlerine doğru iyice arttı. Karayolları Tütünçiftlik Bakım İşletme Sefliğinde trafik ekipleri, kurtarıcı araçlar ve diğer ekipler, bayram mesaisilerini aralıksız sürdürdü.
İzmir, Bursa, Yalova istikametinden İstanbul yönüne giden araç sürücülerinin tercih ettiği Yalova Topçular iskelesinde de yoğunluk yaşandı. Feribot iskelesinde sıra beklemek istemeyen araç sürücüleri de E-130 karayolunu kullanarak Karamürsel ve Gölcük üzerinden İzmit'e geçiyor. Araçların bir kısmı Kandıra turnikelerinden TEM'e geçerken, bir bölümü de D-100'ün İzmit kent içi geçişini kullanıyor.
Trafik yetkilileri TEM yolu ve D-100 Karayolu İzmit geçişindeki yoğunluğun gece yarısına kadar devam edebileceğini belirtti.