Şahinbey Belediyesi bünyesinde bulunan Cumhuriyet Sosyal Tesisindeki, TEOG kurslarına katılan öğrencilere yönelik, “Sınav kaygısıyla baş etme yolları ve motivasyon” konulu seminer düzenlendi.
Şahinbey Kültür Merkezi 3 nolu salonda düzenlenen seminere yaklaşık 100 öğrenci, veliler ve öğretmenler katıldı. Belediyede görevli olan, Aile Danışmanı ve İletişim Uzmanı Şakir Taha tarafından gerçekleştirilen seminerde öğrencilere sınav kaygısıyla baş etme, etkili ders çalışma ve motivasyonu arttırmanın yolları anlatıldı. Şakir Taha, slayt gösterimi eşliğinde yaptığı anlatımda, okullarda ve dershanelerde öğrenilen konuların muhakkak tekrar edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Seminere katılan öğrenciler düzenlenen seminerin çok yararlı olduğunu dile getirdiler. Cumhuriyet Sosyal Tesisinde ki kurslara katıldığını ve burada aldığı eğitimle derslerinde ki başarı oranının arttığını belirten 14 yaşındaki 8’inci sınıf öğrencisi İkraOkatar, “Bu semineri çok güzel buldum. Hocamız bize istersek her konuda başarılı olabileceğimizi ve başkalarının başarılarını kıskanmamamız gerektiğini anlattı” dedi.
"ALDIĞIMIZ EĞİTİM ÇOK GÜZEL"
13 yaşındaki Dilanur Çelik ise Şahinbey Belediyesi’nin sosyal tesislerinde aldıkları eğitimlerle okullarında daha başarılı olduklarını ifade etti. Çelik, “Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Onun açtığı ücretsiz kurslarla derslerimizde daha da başarılı oluyoruz. Sosyal Tesislerde gerçekten çok iyi eğitim alıyoruz. Bugün olduğu gibi seminerler düzenliyorlar” diye konuştu.
HEM VELİLER HEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK YARARLI BİR SEMİNER OLDU
Seminere çocuklarıyla birlikte katılan velilerde Şahinbey Belediyesi bünyesindeki sosyal tesislerde verilen eğitimlerin çok başarıyı olduğunu ifade ettiler.
Öğrenci velisi Ayten Kekilli, Cumhuriyet Sosyal Tesisinde ki kursa giden çocuğunun ders başarısında artış olduğunu söyleyerek, “Çocuğumuz okul sonrası sosyal tesise giderek burada derslerini tekrar etme şansı buluyor. Çocuğumun eğitimine önemli katkı sağladığı için Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür ederim. Bugünkü seminer de çok eğiticiydi. Hem çocuklar için hem biz veliler için önemli bir seminerdi. Çocukların nasıl ders çalışması gerektiği, kendilerine bir hedef koymaları gerektiği anlatıldı. Katkısı bulunan herkese çok teşekkürler” şeklinde konuştu.