Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Ulaşım A.Ş., başarılı projelerinin ardından, şimdi de Tüm Raylı Sistem İşleticileri Birliği (TÜRSİD)’ in başkanlık görevini üstlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptıkları yatırım ve uyguladıkları projelerde ulaşımda da “Kayseri Modeli”nin oluştuğunu söyledi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Kocaeli, Kayseri, Konya, Gaziantep, Samsun, Eskişehir raylı sistem işletmelerinin üye olduğu TÜRSİD, üyeler arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak, kaynakları daha etkin ve verimli kullanmak ve sektörel problemlere çözüm bulmak amacıyla 2012 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürüyor.

Bursa’nın ev sahipliğinde gerçekleşen TÜRSİD Genel Kurulu’nda yönetim kurulu başkanlığına üyelerin ortak aday göstermesi ve oybirliği ile Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu seçildi.

“Ulaşımda da Kayseri modeli oluştu”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da başarılı ve model olacak örnek çalışmalar yaptıklarını bundan dolayı ulaşım sektöründe de “Kayseri Modeli” oluştuğunu söyledi. 2017 yılını ulaşım yılı ilan ettiklerini ve katlı kavşaklar, yeni ulaşım arterleri, dönüşüm çalışmaları, yeni araç alımları gibi birçok çalışmaya imza attıklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, 2018 yılına da ulaşım yılı olarak devam ettiklerini ve pek çok yatırımı hayata geçireceklerini kaydetti.

Şehir olarak bilgiye ve bilgi paylaşımına çok önem verdiklerini, yaptıkları yenilikçi çalışmaları her ortamda paylaştıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Çelik, TÜRSİD Başkanlığını Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin üstlenmesinin yapmış oldukları başarılı çalışmaların sonucu ve yansıması olduğunu belirtti. Başarılarının uluslararası alanda da takdir edildiğini vurgulayan Başkan Çelik, Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu’nun 2017 yılında, 96 ülkede faaliyet gösteren ve 1500 kurumsal üyesi bulunan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP)’nin Başkan Yardımcılığına ve Hafif Raylı Sistemler Bölüm Başkanlığı’na seçildiğini hatırlattı.