Samsun Medya Grubu ekibi olarak sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Ekibimiz, İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşlara, "100. yıl mesajınız nedir?" diye sordu. Samsunlular ise genel olarak 19 Mayıs etkinliklerinin coşkuyla kutlanmasını beklediklerini ve gurur duyduklarını söyledi. 

İşte aldığımız yanıtlar: 

OLAĞANÜSTÜ GÜZEL BİR ŞEY
Levent COŞKUN: Samsun için olağanüstü güzel bir şey, gurur verici bir durum. 81 il içerisinde bu şansı yakalan bir şehiriz. Tabi Atatürk'ün Samsun'a çıkıp milli mücadeleyi başlatmasının 100. yılı dolayısıyla etkinliklerin oldukça güzel, coşkulu kutlanması da bizim için çok önemlidir. İnşallah organizasyonu güzel yaparlar ve Samsun'a haklı gururu yaşatırlar. 

SAMSUNUMUZ İÇİN GURUR VERİCİ 
Ömer BATUR: 100. yılın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm Türk milletinin bayramını kutluyorum. Bu, Samsunumuz için çok gurur verici bir olay olduğu için etkinliklerde de büyük coşku bekliyoruz. 

ÜLKEMİZİN YÜZ AKI 
Mehmet Ali ÖZSOY: Bu organizasyon çok büyük olacak. Ülkemizin yüz akı olarak değerlendiriyorum. Şehrimizin hak ettiği bir unsur. Bu kelimelerle ifade edilemeyecek bir gurur ve duygu. Kutlamaların iyi bir şekilde geçmesini diliyorum. 

TEK ÖNDERİMİZ VAR 
Ayhan KÖSETÜRK: Ben Selanikliyim ve bizim bir önderimiz var. O da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ondan başka yok. Eğer o olmasaydı biz bugün olamazdık. Şimdi en güzelini Cumhurbaşkanımız yaptı. Samsun'da ilk defa böyle coşkulu bir kutlama düzenlediler. İnşallah 100. yıl kutlamalarımız güzel olur. 

BİZİM İÇİN VELİNİMETTİR 
Dilaver KELEŞ: Güzel bir duygu, güzel bir düşünce. Bilindiği gibi 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıkmıştı. Bizim için velinimettir. Örf, adet ve geleneklerimizin böyle günlerde anılmasından memnuniyet duyuyoruz. 

GURUR DUYUYORUM 
Ozan KİTAPÇI: Çok güzel düşünülmüş bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkümüzün de akıllardan çıkmamasını sağlar. Bu etkinliklerin sürekli olmasını isterim. Gerçekten gurur verici bir gün yaşayacağız. 

LAİK CUMHURİYET VE ATATÜRK 
İbrahim REYHAN: Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında Kurtuluş Mücadelesini başlattığı şehirde 100. yıl coşkusunun büyük olmasını isterim. Tüm Samsun halkının katılımıyla coşkulu geçeceğine inanıyorum. Laik Cumhuriyet ve Atatürk'ten vazgeçmeyeceğiz.   

SAMSUN'A DAVET EDİYORUZ 
Şerif AÇA: Tüm Türk milletini 19 Mayıs'ta Samsunumuza bekliyor, büyük bir coşkuyla kutlanmasını istiyoruz. Demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkılmalı. Herkesi davet ediyoruz. Güzel bir kutlama yapacağız inşallah. 

BÜYÜK ONUR 
İsmail AKGÜN: Samsunlu olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bir ayrıcalıktır. Aynı zamanda kesinlikle gurur vericidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu güne 100 yıl geçmiş. Atatürk'ün Samsun'da adım atması büyük onurdur.

YAŞATMAK GEREKİYOR 
Mehmet SERDAR: 19 Mayıs'ı yaşamak ve yaşatmak gerekiyor. Gençlerimize, çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşatmalıyız. Türkiye'nin kurtuluşunun, bağımsızlığının 19 Mayıs'ta olduğunu herkese çok iyi anlatabilmeliyiz. 

Hande ONAT, Uğur ATICI