Ege Bölgesi'nin vazgeçilmez geleneği olan deve güreşleri sezonuna girilmesi dolayısıyla Germencik’te pehlivan develere havut giydirme töreni yapıldı.

Germencik Deve Güreşi Sevenler Derneğinin düzenlediği havutlama hayrı ''Camia''yı bir araya getirdi. Turanlar Köyü Güreş sahasında birer-birer havutlanan develer gelin gibi süslenirken; davetliler için lokma ve yemek ikramı yapıldı. Daylaklar için düzenlenen antrenman güreşleri de törene büyük renk kattı, genç develerin mücadelesinde büyük heyecan yaşandı.

Germencik Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Hüseyin Kartal ve Başkan Yardımcısı Hamdi Helvacı ile güreşleri takip eden Ortaklar Belediye ve Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın yeni sezonun ‘‘Deveci Camiasına’’ hayırlı olması dileğinde bulundu. Yeni havutlanan ‘‘Çılgın Akın’’ isimli daylağı ile deneme güreşlerinde yer alan Başkan Akın, Yörük kültürünün vazgeçilmezlerinden olan deve güreşi geleneğini gelecek kuşaklara aktarmak için gayret ettiklerini ifade etti.

Güreşlere aktif olarak iştirak eden ve 2 deve sahibi olan Başkan Akın; ‘‘Güreş sezonunun açılmasına kısa bir süre kaldı. Kasım ayı geldiğinde develerin güreşlere hazırlanması için havutlama çalışmaları yapılıyor. Havut hayırları ise geleneksel hale geldi. Aydın ve Ege’nin değişik il ve ilçelerinden gelen 60’ı aşkın deveci arkadaşlar da bizi yalnız bırakmadı. Güreşlere ilgi artarak devam ediyor. Bütün deveciler birlik ve beraberlik içinde hareket ediyorlar. Havut hayrına katılanlara teşekkür ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.