KASTAMONU (AA) - Dünya Yaşlanma Konseyi (DÜNYAK) Başkanı Gerontolog Kemal Aydın, 3. Dünya Sağlıklı Yaşlanma Kongresi'nin 2018 yılında Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

Aydın, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi'nin ilk kongresini 2012 yılında Malezya'da gerçekleştirildiğini söyledi.

İkinci kongrenin ise Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde gerçekeştiğini ifade eden Aydın, bu toplantıya 50 ülkeden bin 500 uzmanın katıldığını belirtti.

Kendisinin kongrede 3. Dünya Sağlıklı Yaşlanma Kongresi Başkanı seçildiğini belirten Aydın, bu kongrenin 2018 yılında Türkiye'de yapılacağını kaydetti.

Bununla iligli dosyayı hazırladığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde projeyi teslim edeceğini belirten Aydın, "Cumhurbaşkanımıza bu kongreyi Türkiye Cumhuriyeti adına siz himaye edin diyeceğiz. Kongreye 200 ülkeden 5 bin kişilik katılım hedefliyoruz. Bu kişiler bilim insanı,yönetici ve alanında uzmanlardan oluşacak" dedi.