Samsun Medya Grubu’na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekibi olarak sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Ekibimiz Samsunlu vatandaşlara, "Tanzim satış noktalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sordu. 

İNŞALLAH DEVAMI GELİR 
Soner KALYONCU: İnşallah devamı gelir. Çünkü çok güzel bir uygulama. Pazara gittiğimizde çok pahalı alışveriş yapıyorduk. En azından tanzim satış yerlerinden uygun fiyata alışveriş yapmış oluruz. Ben bu uygulamadan çok memnun kaldım. 

ÇEŞİT VE SAYI ÇOĞALTILMALI 
Sefer SEKMENOĞLU: Fırsatçıların önünün kesilmesi için güzel bir uygulama oldu. Halka bir biberi 18 liraya sattıklarını biliyoruz.  Bu kadarına gerek yoktu. Şimdi ne güzel tanzim yerlerinden uygun fiyata ihtiyaçlarımızı alabiliyoruz. Kahvaltılık gibi çeşitler çoğaltılırsa ve tanzim yerlerinin sayısı fazlalaşırsa daha iyi olur. 

DEVLETİMİZ ÇOK GÜZEL YAPTI 
Muradiye TATKAN: Devletimiz pahalılıklara karşı böyle bir uygulama hayata geçirdi ve çok güzel yaptı. Ben henüz gidip alışveriş yapamadım ama alışverişimi mutlaka tanzimden yapacağım. Çünkü gerçekten halkımız için çok güzel bir şey oldu. Fakirin yiyebileceği soğan ve patates, alamayacağı bir fiyata çıktı. O yüzden bu tanzim yerlerini halk olarak destekliyoruz. 

ÜRETİME AĞIRLIK VERMELİLER 
Ali SUKAZ: Bence çok doğru bir uyguluma değil. Kimsenin mağdur olmaması için üretime ağırlık vermeleri gerekiyor. Bu iş tanzim satışla olacak bir iş değil diye düşünüyorum. Üretime destek vermeliler ve gübre ucuzlamalı. 

HERKESİN YÜZÜ GÜLDÜ 
Mevlüde BİLGİN: Bu ülkede durumu çok kötü olan insanlar hatta sadece soğanla bile karın doyuranlar var. Fakat pazarlarda fiyatlar o kadar yüksek ki, soğan bile alınamaz oldu. Bunun gibi bir çok meyve ve sebze fiyatları arttı. Şimdi tanzim satış yerleri açıldı ve herkesin yüzü güldü. Ben de alışverişimi tanzim yerlerinden yapacağım. 

DEVLET BABA "DURUN" DEDİ 
Cemal ÇELİK: Çok iyi bir şey yaptılar. Çünkü herkes kafasına göre fiyat koyuyordu. Kimsenin vatandaşı düşündüğü yoktu. Devlet baba durun dedi ve olaya müdahale etti. Tanzim satış yerlerinden uygun fiyata alışveriş yapabiliyoruz. Ülkede fakir fukara da yaşıyor ve herkesin alım gücü olmuyor. Devletimizden Allah razı olsun. 

SAYILARI ÇOĞALTILMALI 
Deniz TATKAN: Tanzim satış noktalarını destekliyorum ama sayısı az olduğu için her mahallede en az 1 tane olması gerektiğini düşünüyorum. Mesela mevki olarak bize uzak olduğu için taşırken zorluk çekiyoruz. Aynı zamanda yol masrafı veriyoruz. Tanzim yerleri, Samsun'da sevildi. O yüzden sayılarının arttırılması gerekiyor. 

FIRSATIM OLDUĞUNDA GİDECEĞİM 
Hasan KILIÇ: Tanzim satış yerlerini ben de destekliyorum. Kişi sırada beklemeyi göze alıyorsa tanzim satıştan faydalanabilir. İstemiyorsa pazar alışverişini tercih edebilir. Kimseyi zorlamıyorlar. Herkes tercihine göre hareket ediyor. Mesela benim fırsatım olmadığı için henüz gidemedim ama en yakın zamanda ziyaret edeceğim. 

EŞİM TANZİMDEN ALIŞVERİŞ YAPIYOR 
Ali Yaşar YAZICI: Halkımız için çok güzel bir uygulama. Çünkü alım gücü olmayanlar pazara gidemiyordu. Tanzim satış yerlerinden daha uygun fiyatlara ihtiyaçlarını alabiliyorlar. Ben henüz gitmedim ama eşim alışverişini tanzimden yapıyor. 

DEVAM ETMESİNİ İSTERİM  
Mükremin DİNÇ: Tanzim satış yerleri böyle devam eder mi bilemiyorum. Şu an herkes memnun. Ben devam etmesini isterim. Fakat büyük marketlerin de indirim yapmasını istiyoruz. Tanzim satış yerleri yeni açıldığı için ben henüz gitmedim. Belki ilerleyen günlerde gidebilirim. 

Haber: Hande ONAT - Uğur ATICI-Ergül DEMİRBAŞ