Koronavirüsü salgını nedeniyle Türkiye’de birçok marka mağazalarını kapattıktan sonra internetten satışa yönelmişti.

LC Waikiki ve Mavi Jeans markaları da geçen hafta mağazalarını kapatmıştı. İki marka internet satışlarını da durdurduklarını açıkladı.

Mavi Jeans’nin sitesinden yaptığı açıklamada, 29 Mart itibarıyla online satışların durdurulduğu belirtti ve online siparişler için iade süresini sitenin açılmasını takiben 90 güne uzattıkları bilgisini verdi.

LCW DEPO ÇALIŞMALARINI DA DURDURDU
LC Waikiki de benzer şekilde online mağazası lcwaikiki.com’u kapattığını duyurdu. Mevcut verilmiş siparişlerin müşterilere ulaştırılacağı bilgisi verilirken bu siparişlerin bitiminde depo ve dağıtım işlemleri de duracak.

Diğer taraftan İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Liman-İş İstanbul Bölge Başkanı Sinan Ceviz Esenyurt’taki LCW depolarını ve Ambarlı Limanı’nda bir dezenfektan dışında tedbir alınmadığını aktarmıştı.

Ceviz, LCW depoları için, “3 bin işçinin bir arada, 2000 işçinin de birbirine yakın diğer depolarda, toplamda 5 bin işçinin yan yana sayılabilecek şekilde çalıştığı bir yerde alınan tek önlem belli noktalara dezenfektanların konulması olmuş. Ne eldiven, ne maske, hiçbir tedbir yok. Üstelik işçilerin el yıkamaları, kişisel temizlik ihtiyaçları gibi nedenler için de molalarda düzenleme dahi yapılmamış. 2 saatte bir mola verilmesi önerileri varken, bunların hiçbiri dikkate alınmış değil” ifadelerini kullanmıştı.