Genel seçimlerin yaklaşmasıyla siyasilerin vaatleri her geçen gün artıyor. Niğdeli vatandaşlar, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın seçim vaatlerine inanmadıklarını, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin mazot indirimini yapamayacağını söyledi.
2015 milletvekili seçimleri yaklaşırken, siyasi parti liderlerinin de seçim vaatleri giderek artıyor. Bu vaatlerden bazıları normal karşılanırken, bazıları vatandaş tarafından olumsuz olarak yorumlandı.
Niğde’de ev hanımı Zülal Yılmaz, HDP’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü resmi tatil yapacakları vaatlerine karşılık, “Bu partinin hiçbir şeyine inanmıyorum. Fikirleri, söyledikleri hiçbir şeyin tutarlılığı yok. Ben ev hanımıyım zaten bana her gün tatil” dedi.
Niğde Üniversitesi öğrencisi Banu Yılmaz ise, asgari ücretin düşük olmasından yakınarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin nükleer santral kurma vaadinin ölüm davetiyesi olduğunu söyledi. Yılmaz, “Nükleer santral ölüm davetiyesidir. MHP’nin yaptığı şey, kim nereden tutturabilirse oradan sallıyorlar denir ya şuan öyle yapıyorlar. Asgari ücret konusunda haklı olduklarını düşünüyorum. Çünkü yaşama imkanlarımız çok düşük. İnsan gibi yaşayamıyoruz asgari ücretle” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren çiftçi Ahmet Gültekin, MHP’nin mazot ve gübrede ÖTV ve KDV indirimini “fasa fiso” olarak yorumladı.
Gültekin, “Nasıl kaldıracak, bana hiç gerçek gelmiyor. Bugün mazot 4 buçuk 5 lira nasıl kaldıracak ÖTV’ yi KDV’yi. Mazot Türkiye’den çıkan bir şey değil ki. O yüzden biz nereye oy atacağımızı iyi biliriz” diye konuştu.
Fabrika İşçisi Mehmet Erdoğan ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatleri arasında bulunan Asgari ücretlerin üzerindeki verginin kaldırılması ve asgari ücretin bin 500 TL vaadinin olumlu olduğunu bu yüzden dolayı da CHP’ye oy atabileceğini söyledi.
Özel Sektörde çalışan Emin Çevik ise, Taşeron işçilerin kadroya alınmasının zor olduğunu savunarak, kadroya alınması halinde devlete yük getireceğini söyledi.
Çevik, işçilerin ücretlerinin düşük olmasının kötü olduğunu belirterek, herkesin kadroya alınmasının yanlış olduğunu ücretlerinde yükseltme yapılması gerektiğinin altını çizdi.