Mamak Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde ilahiyatçı akademisyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu Mamaklılarla buluşturdu.
Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleşen program, Kutlu Doğum Haftası’nda binlerce peygamber sevdalısını buluşturdu. Programda konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Karşımızda peygamber sevgisiyle dolu binlerce insan bulunuyor. Bu manzarayı görünce mutlu olmamak elde değil. ’Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım’ denilen peygamberin ümmetiyiz. Diyanet her yıl Kutlu Doğum Haftası’nı farklı bir tema ile işliyor. Bu yıl ’Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ temasıyla işleniyor. Bir takım değerleri yeniden hatırlamak gerekiyor. Biz birbirimizi sevmedikten sonra mümin olmayız, mümin olmadıktan sonra da cennete giremeyiz” dedi.
Programda bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Gündoğdu da, peygamberimizin en güzel Kur’an-ı Kerim diliyle anlaşılacağını söyledi.
MAMAKLILAR ASR-I SAADET’İ HATİPOĞLU’NUN SUNUMUYLA DİNLEDİ
Programın başlangıcında yerel sanatçılar ilahi konseri verdi ve semazenler gösteri yaptı. Yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle salonu dolduran binlerce Mamaklı, Asr-ı Saadet’i Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun özgün sunumuyla dinledi. Hatipoğlu, “Peygamber aşkı artık salonlara, meydanlara sığmıyor. Bu güzel günleri gördüğümüz için şükürler olsun. Sanmayın ki peygamber bu güzelliklerden habersiz. Önümüzdeki yüzyıllar Hazreti Muhammet yüzyılı olacak” dedi.
Programa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Gündoğdu, meclis üyeleri, çok sayıda vatandaş katıldı.