Uşak Belediyesi Türkiye’de ve Ege Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştirerek sadece çocuklara özel olan festivalin startını verdi.
Uşak Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir festival düzenledi. Festival Uşak Belediyesi önünden Atatürk Anıtı’na kadar yapılan kortej ile start aldı. Korteje Uşak Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çocuklar ve aileleri katıldı. Masal kahramanları çizgi filmlerin kahramanları, animasyon ekiplerinin eşliğinde başlayan kortej izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.
“Çocuklara her zaman değer veren bir belediyeyiz” diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan bu kapsamda verdikleri değeri etkinlikler ile gösterdiklerini aktardı. 23 Nisan’ı çocukların istediği gibi yaşatan tek belediye olduklarını vurgulayan Cahan, “Bayramımızı bütün çocuklarımız okullarında ve yapılan törenlerde doya doya yaşadılar. Fakat biz ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza ve bizlere emaneti olan 23 Nisan’ı en anlamlı şekilde kutlamak istedik. Bu nedenle çocuklarımız için festivalimizi planladık. Festivalimizin ilk gününde gösterilen ilgi çocuklarımızın da böyle bir organizasyonu ne kadar istediğini bizlere göstermiştir. Çocukların mutluluğu her şeyden önemlidir. Ata Park’ta üç gün sürecek olan festivale tüm halkımızı davet ediyoruz. Burada pamuk helva, Osmanlı macunu ve mısır gibi birçok yiyecek ve farklı etkinlik çocuklarımıza ücretsiz sağlanacak” ifadesini kullandı.
Bundan sonra da çocuklar ile ilgili etkinlilerin süreceğine dikkat çeken Cahan, “Çocuklarımızın sosyal olabilecekleri zamanları arttırmak istiyoruz” dedi.
Uşak’ın çocukların dostu olan marka bir kent olacağına işaret eden Başkan Cahan sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimizde çocuklarımız ile ilgili farklı organizasyonlarımız olacak. Etkinliklerimiz ile çocuklarımızın her alanda gelişmelerine katkı sağlayacağız. Bunun yanında kültür ve sanat etkinliklerinde de çocuklarımızı gözeten çalışmalar sergileyeceğiz. Ayrıca belediye bünyesinde çocuk tiyatroları ve koroları oluşturarak sanata da çocuklarımızı dahil edeceğiz”
Konuşmaların ardından Ata Park içinde programlar devam etti. Burada Murat Şahintürk şefliğinde Türkiye’de dereceye girmiş çocuk korosu ve Çevre Köyü Çocuk Flüt Korosu şarkılarını seslendirdi. Başkan Cahan stantları tek tek gezerken, çocuklara pamuk şeker balon ve Osmanlı macunu dağıttı.