Adıyaman’ın Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, Alevi vatandaşlar için büyük önemi olan Zeban bölgesinde taş kırma eleme ruhsatı aldığı ve su kaynağının patlatılacak dinamitler nedeniyle yer değiştirebileceğini savundu.
Adıyaman şehir içme suyu ihtiyacının karşılandığı Havşeri Su Kaynağı ile Alevi vatandaşlar için kutsal sayılan Zerban bölgesinde özel bir maden şirketine demir ocağı ve taş kırma eleme üzerine maden ruhsatı verildi.
Pınarbaşı Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Çalğan ve Cemile Büyükşahin, Zerban su kaynağında basın açıklaması yaparak, hem Adıyaman şehir içme suyunun, hem de Zerban ile Pınarbaşı Beldesinin tehlike altında olduğunu söyledi.
Başkan Mehmet Çalğan yaptığı açıklamada, “Özel bir madencilik şirketi Havşeri ve Zerban kaynağını da içerisine alan bu bölgede demir ocağı ve taş kırma eleme üzerine maden ruhsatı almıştır. Bu şirket şimdilerde ise ÇED raporu almak için girişimlerde bulunmuştur. Eğer ÇED raporu alınırsa bölgemiz büyük bir tehlike altına girecektir. Ruhsat aldıkları bölge tamamen kayalık olduğu için dinamitsiz iş yapamayacaklardır. Dinamit patlatılması durumunda su kaynaklarının yer değiştirmesi durumu doğacaktır. Kamuoyunun bunu bilmesinde yarar görüyorum. Başta sayın Vali Mahmut Demirtaş ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun konuyla ilgilenmesini bekliyorum” dedi.