Viranşehir ilçesinde Umut Olalım Vakfı katkıları ile hazırlanan laboratuvarın açılışını Kaymakam Dr. Huzeyfe Citer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır ve Umut Olalım ailesi adına Seher Çalıkran ile gerçekleştirdi.
Umut Olalım ekibi temsilcisi Seher Çalıkran, "İki sene içinde 10 bin sıradan umut gönüllüsüne konuşmuş ve bugüne kadar 100’lerce okula yardımda bulunmuştur. Okullara kırtasiye, giyim, okul onarımı, bilgisayar, projeksiyon, yazıcı, faxs gibi desteklerine, Viranşehir ilçesindeki 300 öğrencili ancak cevre okullarında kullanabileceği ve bine aşkın çocuğun faydalanacağı, Yaz Güneşi Okulu’nun fen bilgisi Öğretmeni Emrah Sezer’in 1,5 yıl önce ilettiği ve çocuklarına fen laboratuvarı hayalini hayata geçirildi. Umut Çocuklarımız ve Umut Öğretmenlerimizin hayallerini Umut Ailemiz ile gerçekleştirmeye, çok daha büyük projeler ile devam edeceğiz ve umudu yaşamın her noktasına yayacağız" dedi.
Çalıran, "Viranşehir Yaz güneşi Okulu Fen laboratuvarı, Umut’u suya çiziyoruz projesiyle gerçekleştirdik. Ebru sanatını bilimle birleştirdik ve çocuklarımızın hayali olan laboratuvarı oluşturduk" dedi.
Açılışta Viranşehir Kaymakamlığının plaketini, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır tarafından, Umut Olalım ekibi temsilcisi Seher Çalıkran’a takdim edildi.