Ardahan Valiliği ile Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Çıldır Altın At Kış Şöleni" buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde yapıldı.
Şölene Vali Ahmet Deniz, Iğdır Valisi Davut Haner, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ramazan Korkmaz, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF) Başkanı ve ARÜ İBEF Dekanı Prof.Dr. Alpaslan Ceylan, Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şölende, Kars Selim Doğanpınar Cirit Kulübü’nün cirit gösterisi ile Van’ın Erciş ilçesi Ulupamir Mahallesinden gelen Kırgızların atlarla yaptığı Gökbörü (post kapmaca) yarışı ile atlı okçuluk, atlı kızak ve rahvan at müsabakaları büyük ilgi gördü. Şölende Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Takımı da kar üzerinde gösteri yaptı.
Iğdır Valisi Davut Haner ile birlikte atlı kızağa binerek göl üzerinde gezinti yapan Vali Ahmet Deniz, gezinti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Ardahan’ın önemli etkinliklere imza attığını belirterek, ilin kalkınması için bölgenin güzelliklerinden istifade edilmesi gerektiğini, bu nedenle Çıldır Gölü üzerinde böyle bir etkinlik yapıldığını söyledi. Çıldır Gölü’nün turizm amaçlı önemli bir potansiyel olduğunu ifade eden Deniz, "Ülkemizin bu büyüklükteki gölü bizim için çok önemli bir değerdir. Çıldır Gölü, 124 kilometrekare alana sahip, yaklaşık 50 santim kalınlığında donan ender yerlerden birisidir. Bugün bu etkinliği yapmamızdaki tek neden ve tek amaç bu değeri sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyaya duyurmaktır, tanıtmaktır. İnşallah bunlarla başarmış olacağız" diye konuştu.
Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da, yapılan şölenin Çıldır Gölü’nün tanıtımı ve turizme yakınlaşması açısından önemli olduğunu söyledi. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, bölgenin tanıtılması ve turizme kazandırılması için bu tür etkinliklere gerekli desteğin verildiğini kaydetti. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da, Çıldır’ın Orta Asya ve Kafkasya’ya açılan kapı konumunda olduğunu, yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü’nün de kendine has doğal yapısı ile bu bağlamda büyük değer taşıdığını ifade etti.
Yoğun katılımla geçen şölen sonunda Vali Deniz ve katılımcılar buz üzerinde halay çekti.