Adem GÜNGÖR/ARTVİN, () - ARTVİN Cerattepe'de, madencilik faaliyetlerine karşı halkın verdiği mücadele bayram gününde de devam etti. Cerattepe’ye çıkan Artvinliler mücadeleye devam mesajı verdi, ardından da bayramlaştı. Baklava yiyen yöre sakinleri, horon tepti.
Valilik ve Belediye’nin bayramlaşmasına katılmayan Artvinliler, bin 800 metre yüksekliğindeki Cerattepe’ye çıkarak maden çalışmasına karşı nöbet tutanlara destek verdi. Bazı siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlardan oluşan yaklaşık bin kişi, "Kutlu mücadelemizde bize güç ver. Mücadelemize karşı gelen insanları, ıslahları mümkünse ıslah eyle yarabbi" duası üzerine hep birlikte ‘amin’ dedi.
ARTVİN HALKI YENİLMEZ, CERATTEPE GEÇİLMEZ
Duanın ardından Yeşil Artvin Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan ile STK'lar ve siyasi parti temsilcileri katılanların bayramını kutladı. Bayramlaşma sonrasında kısa bir konuşma yapan Nur Neşe Karahan, "21 Haziran’dan bu yana orucumuzu hep birlikte burada açtık, nöbet tuttuk. Yine buradayız. Bayramlaşmayı da burada yapmak istedik. Bu karşımızdakilere verilecek en güzel cevaptı. Geçmişimizi ve geleceğimiz korumak için buradayız. Artvin halkı yenilmez, Cerattepe geçilmez" diyerek konuşmasını noktaladı.
Daha sonra da madene tepki ve direnişe destek için Cerattepe’ye çıkan vatandaşlara tepsilerle baklava dağıtıldı, semaverde demlenen çaylar ikram edildi, ardından da horon tepilerek "Mücadeleye devam" mesajı verildi.

FOTOĞRAFLI