Adana’nın Seyhan ilçesinin sembollerinden birisi olan Eski Sun Sineması Sokağı, ‘sağlıklaştırma’ çalışmaları kapsamında daha prestijli bir hale getirilecek.
Seyhan Belediye Başkanı Karalar belediye bünyesinde yeni kurulan, kısa adı KUDEB olan ‘Koruma Uygulama Denetim Bürosu’ yönetici ve teknik personeliyle birlikte yeni adı olan Fatih Terim Sokağı’nı, eski Sun Sineması Sokağı’nı ziyaret etti. Başkan Zeydan Karalar, sokak üzerinde faaliyet gösteren esnaf ve evleri bulunan vatandaşlarla sokakta yapılması planlanan sağlıklaştırma çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Eski Sun Sineması Sokağı’nın öteden beri şehrin çok önemli ticaret merkezlerinden birisi olduğunu dikkat çeken Başkan Karalar, “Bu sokağımızla ilgili olarak gerek İstanbul merkezli teknik elemanlar, gerekse alanında uzman kendi personelimizle birlikte çok ciddi çalışmalar yaptık. Teknik hazırlıklar önemli bir aşamaya getirildi. Bu ziyaret ve görüşmemizin gerekçesi de bu sokakta yapmayı planladığımız sağlıklaştırma çalışmasına, sizlerden gelecek talep ve önerilerle birlikte son halini vermektir” diye konuştu.
Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Haziran ve Temmuz aylarında bölgenin diğer aylara nazaran daha rahat olduğuna vurgu yaparak, “Esnafımızın işlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için çalışmalarımızı bu aylarda yapacağız. Yeni sezon başladığında hem esnaf, hem vatandaşımız hem de bu sokağa alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarımız yapılan çalışmadan son derece memnun kalacaktır” dedi.