Baharın gelişinin habercisi olan Nevruz Bayramı, Ardahan Valiliği İl Kültür Müdürlüğü ve Ardahan Üniversitesi işbirliğinde organize edilen programlarla kutlandı.
Protokol ve vatandaşlar yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayıp, yumurta tokuşturdu.
Kutlamalara Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Yeşilöz, Özel İdare Genel Sekreteri Hakkı Özgür, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kayıpov’un, “Nevruz Bayramı’nda barış ve paylaşım felsefesi” konulu konuşmasının ardından yöresel aşıklar saz eşliğinde türküler seslendirdi. Ardahan Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu ve Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Dansları ekibinin gösteriler sunduğu program daha sonra Milli Egemenlik Parkında devam etti.
Nevruz’un, beraberinde sonsuz bir bereket getirdiğini vurgulayan Vali Deniz, “Orta Asya’dan, Balkanlar’a, binlerce yıldır kutladığımız Nevruz Bayramı, çeşitli renkler, inanışlar ve gelenekler oluşturarak yüzyıllardır yaşatılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Bahar ile doğanın uyanışını, rengârenk çiçeklerin yeryüzüne merhaba demesini ve sonsuz bir bereketin geldiğini müjdeleyen Nevruz Bayramının hayırlı olmasını diliyor, bütün Ardahanlı hemşehrilerimin ve milletimizin Nevruz bayramını yürekten kutluyorum” dedi.
Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Rektör Ramazan Korkmaz ve vatandaşlar tarafından park içerisinde nevruz ateşi yakıldı. Vali Deniz ve vatandaşlar, yanan ateşin üzerinden atladı. Törene katılanlar çeşitli renklere boyanmış yumurtaları tokuşturdu, temsili olarak örste demir dövüldü. Protokol ve vatandaşların Nevruz ateşi etrafından halaylar çektiği kutlama programında, Halk oyunları ekibi de gösteriler sundu.