Fethiye’de tatil yapan 4 arkadaş 3 metrelik şişme botla denize açıldıktan sonra bot’un benzini bitince kayalıklara sıkıştı. 4 arkadaş, Sahil Güvenlik ekibi tarafından kıyıya çıkardı.

Edinilen bilgilere göre; Fethiye’nin Ölüdeniz beldesi Kabak koyuna tatile gelen ve bir kampta konaklayan Serkan Arı (26), Hakan Erdal(36), Ayşegül Aydın(28) ve Müge Maccoti (43) üzerinde 5 beygirlik motor bulunan 3 metrelik şişme botla öğle saatlerinde denize açılan 4 arkadaş bir süre gezdiler. Kabak koyundan yakınındaki cennet koyunu da gezen 4 arkadaş kötü burun mevkiinde bottaki motorun benzini bitince büyük tehlike yaşadılar. 4 kişiden sadece birindeki cep telefonu ile kamptakilerden yardım istemeye çalıştılar ancak cep telefonu çekmeyince sadece bir kez mesaj atabildiler. Atılan bu mesaj karşı tarafa yaklaşık bir buçuk saat sonra düştüğünde karanlık çöktü. Mesajı alan kamptaki şahıs Sahil Güvenlik 83 Bot komutanlığından yardım istedi. Sahil güvenlik bot’u nerede oldukları bilinmeyen şişme bottaki 4 tatilciyi bulabilmek için seferber oldu. Sahil güvenlik botu Kabak koyu çevresindeki hemen her bölgeyi projöktörlerle taradı. Ancak kayıp şahıslara ulaşılamadı. Sahil Güvenlik yetkilileri arama çalışmalarını daha da genişletip Kabak koyuna 3 mil uzaklıktaki kötü burun mevkiine kadar aramayı sürdürdü.

Gece saat 24.00 sıralarında 4 kişi iki kaya arasında bot’un içinde sağlıklı vaziyette bulundular. Benzini bittiği için ne yapacaklarını bilemeyen tatilcileri Bot’a alan Sahil Güvenlik görevlileri Kabak koyuna çıkarıp bırakırlarken bu 4 kişi Sahil Güvenlik yetkililerine teşekkür etti.