ORDU (AA) - Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, pazartesi günü mal varlığıyla ilgili yargısal ve idari denetim yapılmasını talep edeceğini belirterek, "Aynı zamanda uluslararası bir denetim kuruluna başvurarak mal varlığımızın denetimini talep edeceğiz" dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Fatsa'ya gelen Hazinedar, gazetelerde kendisiyle ilgili çıkan haberler nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Şahsı ve eşi hakkındaki haberlerin, itibarsızlaştırma amacıyla kaleme alındığını savunan Hazinedar, 2014 yılında Beşiktaş belediye başkanı seçildiğinde mal varlığı beyanında bulunduğunu, şu anda mal varlığında bir artış olmadığını söyledi.

Bu zamana kadar hakkında çıkan haberlerle ilgili kendisine cevap hakkı verilmediğini belirten Hazinedar, "Hiç şüphe yok ki bu basın toplantısını, bir gazetede çıkan haberi ve bu gazeteyi ciddiye aldığımız için değil, kamuoyunu, Cumhuriyet Halk Partisi seçmenlerini ve partili arkadaşlarımı, Türkiye'de temiz siyaset yapan arkadaşlarımı ciddiye aldığımız, bu konudaki hassasiyetimizi paylaşmak için yapıyoruz" diye konuştu.

Hazinedar, Türkiye'de siyasetin ve siyasetçinin itibarının yerin altına doğru gittiği bir noktada olduğunu belirterek, "Hakkımızda çıkan iddialar, Beşiktaş’ta bir gayrimenkulün alınmış olması ve ayrıca sevgili eşimin arabasıdır. Eşimin arabası 2000’li yılların başından itibaren bellidir. Belediye başkanı olmadan önce eşimin arabası 2014 model bir cipti. Bu arabayı satıp başka cip aldık. Yani bir mercedes cipi satıp range rover marka cip aldık" ifadelerini kullandı. 

- "Mal varlığımızda bir kuruşluk artış olmamıştır"

Hazinedar, Beşiktaş Belediye Başkanı olunca Beşiktaş’a taşınmak için bir ev aldıklarını dile getirerek, "Ben belediye başkanı olduktan sonra bu evde en ufak bir imar değişikliği olmamıştır. Yeni hiçbir küçücük katma değer yapılmamıştır. Kendime yönelik bir imtiyaz olmamıştır. Yani iddia edilen şey, gerçek dışıdır" dedi.

Tüm mal varlığının nakit olarak kayıt altında olduğunu anlatan Hazinedar, bir şirketlerini satarak parasını banka hesabına aktardıklarını söyledi.

Hazinedar, bu mal varlığının bahsedilen evden on tane alabilecek değerde olduğunu belirterek, bunun da nakit olarak resmi kayıtlarda yer aldığını aktardı.

"Birileri CHP’li belediyeleri kirletmek istemektedirler" diyen Hazinedar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Havuz medyası bu olaya tetikçilik yapıyor olabilir ama CHP’li belediyeleri ve başta Beşiktaş Belediye Başkanı'nı bu işin içine çekemeyecekler. Hamdolsun dün neysek bugün de oyuz. Mal varlığımızda bir kuruşluk artış olmamıştır. Başkaları gibi dışarılarda, başkalarının mal varlığı içinde paramızı saklamıyoruz. Yine ikinci olarak yaptığımız mal beyanları buradadır. Bu beyanların ikincisini, üçüncüsünü, dördüncüsünü sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaşacağız."

- "Pazartesi günü denetim talep edeceğiz"

Hazinedar, hakkında yargısal ve idari denetimin yapılmasını bizzat talep edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

 "Dolayısıyla pazartesi günü itibarıyla gerekli yasal müracaatları yapacağız. Ayrıca sayın genel başkanım nasıl kendi mal varlığı ile ilgili gerekli müracaatları yapıp yargısal ve idari her türlü denetimi talep ettiyse, aynı şekilde bizde pazartesi günü dilekçemizi verip yargısal ve idari denetimin yapılmasını bizzat talep edeceğiz. Aynı zamanda uluslararası bir denetim kuruluna başvurarak mal varlığımızın denetimini talep edeceğiz."