Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle ’Birlikte Daha İyiye Daha Güzele’ projesi gerçekleştiriliyor.

Meram Belediyesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle eğitime katkı sağlamak amacıyla yeni bir projeye imza atıldı. ‘Birlikte Daha İyiye Daha Güzele’ adının verildiği projede ilkokul öğrencilerine yönelik birlik ve beraberliği ön plana çıkaracak farklı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Sağlıklı yaşam için sen de adım at

Proje kapsamında ilk olarak, ‘Sağlıklı yaşam için sen de adım at’ sloganıyla sağlık yürüyüşü gerçekleştirildi. Meram Kozağaç Parkı’nda gerçekleşen yürüyüşe Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, 15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu, Alakova İlkokulu, Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulu, Meram Gödene Toki Şehit Yunus Berber İlkokulu, Mehmet Hasan Sert İlkokulu, Niyaz Usta İlkokulu ve Üresinler İlkokulu öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticileri katıldı. Güzel bir havada gerçekleşen yürüyüş, çeşitli spor aktiviteleriyle devam ederken sağlıklı ve doğal yiyecek ikramlarıyla son buldu.

“Öğrencilerimizin ruh ve gönül dünyasına dokunulacak”

Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, ‘Birlikte Daha İyiye Daha Güzele’ projesinin yedi okul öncülüğünde Meram Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirildiğini ifade ederken, “Sağlıklı yaşam İçin Sen de Adım At yürüyüşü çok faydalı bir etkinlik oldu. Çocukların dikkatini çekerek sağlıklı beslenmeleri ve hareket etmeleri hedeflendi. Bundan sonraki süreçte yapılacak etkinliklerle de binlerce öğrencimizin ruh ve gönül dünyasına dokunulacak. Bu projede emeği geçen Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru Hanımefendiye ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Çocuklar, milletimizin umut çiçekleridir”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise proje hakkında görüş belirtirken, “Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte, ‘Birlikte Daha İyiye Daha Güzele’ projesi kapsamındaki ilkokulların 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Çocuklar, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarıdır. Bu bakımdan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmesi en büyük arzumuzdur. Meram Belediyesi olarak, çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğu gerçeğinden yola çıkarak, ülkemizin geleceği için çocuklarımızın milli duygularla ve çağın donanımlarıyla yetişmelerine katkı sağlamayı görev bildik. Eğitime verdiğimiz destek bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Bu projenin hayata geçirilmesindeki emeklerinden dolayı Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.