Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Suşehri Sağlık Yüksekokulu ve Timur Karabal Meslek Yüksekokulu’nun 2017-2018 eğitim,öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı.

Törene Timur Karabal Meslek Yüksekokulunun davetlisi katılan Eğitimci- Yazar Haluk Çağdaş katılımcılara Sivas, Suşehri ve Cumhuriyet Üniversitesi’nin tarihi hakkında bilgilerini paylaştı.

Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Müdürü Gülay Ercins törende yaptığı konuşmada,"Üniversiteler, toplum için kaliteli insan gücü yetiştiren, bilgiyi üreten, üretilen bilginin çoğalmasını ve yayılmasını sağlayan eğitim kurumlarıdır. Üniversiteler, problemlere çözüm üreterek toplum refahının artmasına katkıda bulunur. İyi bir ün,üniversite eğitiminden söz edebilmek için, uygun ve kullanışlı fiziksel mekanların ve bilimsel ortamların hazırlanması ve bu imkanların öğrencilerimize sunulması önemlidir" dedi.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Nilüfer Tuğut ise,"Amacımız bilim ve teknolojiye dayalı kanıt temelli yaklaşım ve yöntemlerle eğitilen eleştirel düşünen etik ülkelere bağlı olarak profesyonel ve toplumsal sorumluluklarını yerine getiren;birey,aile ve toplum sağlığını koruma,geliştirme ve sürdürmede mesleki rollerini etkin şekilde kullanabilen insan sağlığını etkileyebilecek her türlü risklere duyarlı ve bakım gereksinimlerini saptayabilen mesleki standartlar düzeyinde rol ve işlevlerini karşılayabilen nitelikli hemşire yetiştirmektir" diye konuştu.

Törene Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Belediye Başkanı Fazlı yüksel, daire amirleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Törende Muharrem ayı dolayısıyla Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojileri Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan aşure ikramıyla son buldu.