Sosyal paylaşım sitesi Facebook’da kurulan Antalya Kan Bankası grubu üyesi 30 kişi, kan ve trombosit arayan hastalara destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla saçlarını kazıttırdı.
Facebok sitesinde kurulan Antalya Kan Bankası isimli grup, internet üzerinden kan ve trombosit ihtiyacı olan hastalara destek oluyor. Tüm çabalarına rağmen toplumda fazla duyarlılık uyandıramayan grup üyeleri ilginç bir kampanya başlattı.
Grubun kurucusu Emin Balin, kanser hastalarına destek amacıyla ’Siz de saçlarınızı kazıtın’ kampanyası başlattıklarını ifade ederek, kampanyanın tüm Türkiye’ye yayılmasını istedi. Hastanelerde kan ve trambosit bekleyen çok hasta olduğunu kaydeden Balin, “İnşallah bu aktivite insanları biraz etkiler. Bizim grubumuz 2011 yılında kuruldu. 30 bin 500 üyeye ulaştık. Gönüllü olarak internet ağıyla çalışıyoruz. Verici ile alıcıyı buluşturuyoruz” dedi.
Kızılay’da ciddi şekilde kan eksikliği olduğunu dile getiren Balin, “Bir nebze onlara faydalı olmak istedik. Meydan okumamız olacak. Biz saçlarımızı kazıyacağız. 20 yıllık bıyığını kesen olacak. Hedefimiz kan bağışını artırmak. Tabi ki meydan okumamızı kabul etmeyen olabilir. Meydan okumayı kabul etmeyenler en az 10 kişiyi kan bağışına getirsin” diye konuştu.
20 YILLIK BIYIK GİTTİ
İsmail Oruçoğlu (47) ise yanaklarına kadar uzattığı 20 yıllık bıyığını destek olmak amacıyla kestirdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Sosyal dayanışma için geldim. Bir nebze dikkat çekmek istedim. Sanatçı Yılmaz Erdoğan’dan destek bekliyoruz.”
ÇOCUĞUNU KAYBEDEN ANNE SAÇINI KAZITTI
Etkinliğe 14 yıl önce 15 yaşındaki oğlu Gürcan Aka’yı lösemiden kaybeden Nilgün Aka da saçlarını kazıtarak destek verdi. Hastalıkla mücadele ederken çok sıkıntılar çektiğini kaydeden Aka, “ Oğluma destek için o zamanda saçlarımı kestirmek istedim. Herkesi kan bankasına bağışa çağırıyorum. Zor bir hastalık. Bu hastalığı çeken bilir. Tüm ailelerin birbirine destek olması gerekir. 14 yıl sonra da olsa destek amacıyla saçlarımı kestirdim. Hastalarda kendi çocuğumu görüyorum. Bir nebze olsa yarım olduysa ne mutlu” diye konuştu.
Gruba, parkta bulunan vatandaşlar bandana takarak alkışlarla destek verdi. Yaklaşık 30 kişi saçlarını kazıtıp kan bağışına destek vererek, başta sanatçı Yılmaz Erdoğan, gazeteci Fatih Portakal, İrfan Değirmenci ve taraftar grubundan destek beklediklerini belirttiler.